2 min. čitanja

Plenković: Impresivna sportska dvorana u Loparu značajan je doprinos kvaliteti života otočana

Plenković: Impresivna sportska dvorana u Loparu značajan je doprinos kvaliteti života otočana
Foto: Twitter

LOPAR - U Loparu na Rabu ovaj tjedan otvorena je nova sportska dvorana, a premijer Plenković, koji je sudjelovao na svečanosti otvorenja, rekao je kako je dvorana impresivna i značajan je doprinos kvaliteti života otočana.

- Dvorana je impresivna. Takav sportski objekt dugo nisam vidio, osobito tako veliku dvoranu na hrvatskim otocima. Možete biti ponosni, čestitam svima koji su od 2016. do danas uložili maksimalan napor da se tako prekrasna dvorana izgradi - istaknuo je Plenković te izrazio uvjerenje da će brojni sportaši nastajati iz treninga koji će se ondje događati. To je, kaže, posebno važno i za zdravlje i za timski duh i razvijanje ključnih ljudskih vrijednosti.

Podsjetio je i na niz projekata koji se ondje odvijaju i značajne investicije za razvoj Lopara te veliki i značajan doprinos koji turizam daje razvoju otoka.

Ulaganjem u infrastrukturu, sjajni turistički rezultati bit će još bolji

Plenković je o tome razgovarao s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem i njegovim suradnicima koji je istaknuo nadaleko poznatu Rapsku fjeru i Advent, a premijer je posebno naglasio podatak prema kojem je u Loparu, koji dobiva i brojne nagrade u turizmu, odnos jedan naprama 15 kada je riječ o domaćima i turistima tijekom sezone primijetivši da je Lopar tu iznad prosjeka Hrvatske koja ima omjer domaćih i turista jedan naprama pet.

- S projektima i ulaganjima u infrastrukturu, rive i obale i projekte koji vas bolje povezuju s kopnom, bit ćete još atraktivniji - poručio je Plenković Loparanima i Rabljanima.

Sportska dvorana za sve generacije

Načelnik općine Lopar Zdenko Jakuc rekao je da će sportska dvorana biti na usluzi svim generacijama, kao i djeci iz područne škole u Loparu.

- Moramo svi sanjati takve objekte i standarde da bi mladi imali volju i želju živjeti na otoku i u tako malim mjestima - rekao je, a zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut čestitao im je na dovršetku tog velebnog objekta i na ustrajnosti koja je trebala da se projekt privede kraju.

Izvor: Vlada / Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.