1 min. čitanja

Plenković čestitao mons. Zdenku Križiću na imenovanju splitsko-makarskim nadbiskupom

Plenković čestitao mons. Zdenku Križiću na imenovanju splitsko-makarskim nadbiskupom
Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija

Apostolska Nuncijatura u Republici Hrvatskoj objavila je, 8. rujna 2023., na blagdan Male Gospe, da je Sveti Otac Franjo imenovao nadbiskupom Splitsko-makarske nadbiskupije preuzvišenog mons. Zdenka Križića, dosadašnjeg Gospićko-senjskog biskupa, objavljeno je na nadbiskupijskoj mrežnoj stranici.

Imenovanje je točno u podne objavio javnosti apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić u nazočnosti predstavnika klera, redovnika i redovnica te vjernika laika Splitsko-makarske nadbiskupije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku mons. Zdenku Križiću na imenovanju nadbiskupom Splitsko-makarske nadbiskupije, u kojoj stoji:

''Preuzvišeni oče nadbiskupe,

s iskrenom radošću Vam čestitam, uime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno, na časnoj i odgovornoj službi koju Vam je povjerio Sveti Otac papa Franjo imenovavši Vas za splitsko-makarskog nadbiskupa.

Želim Vam da ovu važnu i odgovornu službu pastira Splitsko-makarske nadbiskupije obnašate na zadovoljstvo svih vjernika koji su u Vama dobili iskrenog zagovornika i zaštitnika. Vjerujem da ćete svojim predanim pastoralnim služenjem raditi na njihovoj dobrobiti i učvršćivanju vjere.

U toj časnoj službi želim Vam puno snage i uspjeha.''

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.