2 min. čitanja

"Čisti otok, čisto more" - opušcima nije mjesto na plažama!

"Čisti otok, čisto more" - opušcima nije mjesto na plažama!
Foto: Institut Plavi Svijet / Facebook

MALI LOŠINJ - Na kupalištu Kadin u Malom Lošinju nedavno je osvanula info ploča o posljedicama onečišćenja plaža opušcima. Osim brojnih štetnih tvari, opušci sadrže plastiku te njihova razgradnja traje desetljećima.

Info ploča je postavljena na plaži Kadin jer su se upravo na njoj provele dvije akcije sakupljanja opušaka u suradnji s učenicima Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja, navode. Prva akcija održana je u rujnu 2021. godine kad je sakupljeno 3.016 opušaka, dok ih je u listopadu sljedeće godine sakupljeno znatno manje, 1.059.

- Upravo ovu razliku smo htjeli i vizualno dočarati pa smo opuške stavili u dvije pleksiglas cijevi. Naš cilj je da na plaži ne bude niti jedan opušak pa i ovim putem pozivamo sve pušače da svoje opuške bace u za to predviđen spremnik na kanti za otpad koja se nalazi odmah pored info ploče - objavio je Plavi Svijet na Facebook stranici.

Info ploča je izrađena u okviru projekta "Čisti otok, čisto more" sufinanciranog sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon zagađenja zaljeva, jutros u Bakru drugačija slika - Na teren izišli Lučka kapetanija i Dezinsekcija
Nakon što nam je čitatelj jučer poslao fotografije novog zagađenja površine Bakarskog zaljeva, jutros ipak nešto drugačije snimke šalju iz Lučke kapetanije Rijeka. - Nakon zaprimljenog, djelatnici Lučke kapetanije Rijeka su izašli na teren kao i ponovno jutros, a o čemu Vam šaljemo i učin…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.