2 min. čitanja

Pinguentum pobjednička klapa Večeri novih skladbi u Omišu

Pinguentum pobjednička klapa Večeri novih skladbi u Omišu
Foto: Vicko Vidan

OMIŠ – Živko Ključe je autor glazbe, a Bruno Vučković  teksta pobjedničke skladbe “Vo su dica moje dice” koju je izvela muška klapa Pinguentum iz Buzeta na Večeri novih skladbi jubilarnog 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Time su zavrijedili zlatnu plaketu kao autori najuspješnije nove skladbe.

Drugo mjesto i srebrna plaketa pripala je Vicku Dragojeviću autoru glazbe i Pjeru Miriću stihova za skladbu Onu jubav u izvedbi ženske klape Figurin iz Zagreba, dok su treće mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu dr.sc. Ivana Tomić Ferić, dr. sc. Mirjana Siriščević i prof. Blaženko Juračić pripalo Krešimiru Magdiću za skladbu Naš čovo na stihove Silvija S. Kranjčevića u izvedbi muške klape Bunari iz Vodica.

Foto: Vicko Vidan

Nagrada za najbolju izvedbu pripala je muškoj klapi Bošket iz Zagreba  za izvedbu skladbe Jelne noći u jenoru autorice Ane Kodrić Ivelić i tekstopisca Pjera Mirića.

Ružana Kovač autorica je stihova skladbe Posteju sad nek prostru ti zvizde autora glazbe Jasminka Šetke u izvedbi muške klape Pasika iz Kostanja dobitnica je nagrade za najbolje stihove “Drago Ivanišević”. Povjerenstvo za dodjelu nagrade radilo je u sastavu Herci Ganza, Dinko Škevin i prof. Bože Mimica.

I na kraju, publika je najviše svojih glasova dala autoru glazbe Jasminku Šetki i autorici stihova Ružani Kovač za skladbu Posteju sad nek prostru ti zvizde  u izvedbi muške klape Pasika iz Kostanja.

Foto: Vicko Vidan

Festival dalmatinskih klapa posebno priznanje dodijelio je klapskom voditelju, obrađivaču, skladatelju i tekstopiscu, dugogodišnjem suradniku festivala i pjevaču iz početne postave legendarne klape Šibenik Ivi Mikuličinu.

Kao gost večeri, u pauzi prebrojavanja glasova publike, nastupila je ženska klapa Tamarin iz Solina koja ove godine slavi tridesetu godišnjicu djelovanja, a njezin alt Ana Žižić aktivna je preko četrdeset godina u očuvanju i prezentaciji klapskog pjevanja, kontinuirano. Ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić uručio im je prigodni poklon.

U ugodnom ozračju na omiškoj „Velikoj pjaci“ završila je druga ovogodišnja festivalska večer. Događanja natjecateljske naravi nastavlju se slijedeći vikend s Večeri mješovitih klapa 2. srpnja, te s dvije izborne večeri 3. i 4. srpnja, sve na Trgu Stjepana Radića („Mala pjaca“).

Joško Plastić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.