1 min. čitanja

Peticija Znanstvenika za klimu za hitno oslobađanje od energetske ovisnosti EU o Rusiji

Peticija Znanstvenika za klimu za hitno oslobađanje od energetske ovisnosti EU o Rusiji
Foto: Vlada RH

Znanstvenici za klimu Hrvatska pokrenuli su peticiju koju je potpisalo više od 70 ambasadora europskog klimatskog pakta, kojom se zahtijeva hitno oslobađanje od energetske ovisnosti Europske unije o Rusiji.

Peticija je upućena čelnicima Europskog parlamenta, Europske komisije i Vijeća Europe te premijerima država članica Europske unije.

– Peticijom se zahtjeva hitna klimatska akcija kako bi se Europska unija u što kraćem roku oslobodila energetske ovisnosti o Rusiji i kako bi se ubrzala energetska tranzicija prema ugljičnoj neutralnosti – istaknuo je u subotu u priopćenju dr. sc. Nikola Biliškov, na čiju je inicijativu peticija pokrenuta.

– Peticija je pokrenuta kao reakcija na okrutnu agresiju Rusije na narod Ukrajine, a potpisalo ju je više od 70 ambasadora europskog klimatskog pakta iz više od 20 država – kazao je Biliškov.

Upućena je predsjedniku i potpredsjednicima Europske komisije, Europskom parlamentu i predsjedniku Europskog parlamenta, predsjedniku Vijeća Europe i premijerima država članica Europske unije, među kojima je i premijer Hrvatske Andrej Plenković, stoji u priopćenju.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.