2 min. čitanja

PETICIJA U STAROJ NOVALJI: "Spasimo Donji Kraj! Potpuno uklonjena vegetacija, parcelizirane čestice van građevinskog područja!"

PETICIJA U STAROJ NOVALJI: "Spasimo Donji Kraj! Potpuno uklonjena vegetacija, parcelizirane čestice van građevinskog područja!"
Foto: Google Earth / Katastar / Peticija / Screenshot

NOVALJA - Mjesni odbor Stare Novalje na Pagu pokrenuo je inicijativu protiv devastacije Donjeg Kraja te stavljanje istog pod zaštitu kao krajobraza od posebnog značaja.

Upozoravaju da je na navedenom području započeto izvođenje građevinskih radova / zemljani radovi, iskopi i apsolutno uklanjanje vegetacije, kako tvrde, izvan građevinskog područja.

- Uvidom u katastarski plan razvidno je da se parcelacijom formiralo više desetaka manjih pravokutnih čestica površine 400-500 m2 i čestice predviđene za izgradnju cesta što daje naslutiti buduću bespravnu gradnju - poručuju i dodaju da su bageri u potpunosti uništili vegetaciju, odnosno, kako tvrde, "izbrijali teren".

Peticiju možete vidjeti i potpisati OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIVAMO Tijekom gradnje resorta u Povljani razvalili pola kilometra obale! Inspekcije ih kaznile s više od 60 tisuća eura - Investitori: “Ne smatramo se odgovornima”
U posjedu smo snimki koje pokazuju stravičnu devastaciju oko pola kilometra duljine obale kod Povljane na otoku Pagu. Tamo se naime gradi kamp resorta Aminess, a snimke masivne devastacije pomorskog dobra vidljive su iz svemira, na satelitskim snimkama. Snimke bagera i ilegalnog uništavan…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.