2 min. čitanja

Pet tjedana trajat će program Dođi u grad – Vieni in città!

Pet tjedana trajat će program Dođi u grad – Vieni in città!
Foto: Grad Pula

PULA - Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, predstavljeno je treće izdanje programa Dođi u grad – Vieni in città!

Gradonačelnik Filip Zoričić najavio je da novo izdanje, koje započinje 15. listopada i traje do 12. studenog, sadrži više od 30 programa, a održavat će se petkom i subotom od Portarate, preko Parka grada Graza i Foruma sve do Prolaza sv. Teodora.

Nakon ljetne bogate kulturne sezone i predstojećeg Adventa u Puli, Dođi u grad – Vieni in città!, donosi niz koncerata, radionica, izložbi, predstava i po prvi puta Gaming turnir. Uz poziv da svi dođu u grad i daju podršku programu, podsjetio je da su na snazi zimske cijene parkiranja, a brojna parkirališta su nakon 17 sati i besplatna (Tržnica, Pedagoški, Croatia, Mehanika, Marsovo polje kao i Karolina).

- Želja je Grada da se događanja u Puli održavaju tijekom cijele godine; od proljetnog Dođi u grad i Dođi u park, Pulskog kulturnog ljeta, jesenskog Dođi u grad do Adventa Puli, uz dodatne programe drugih organizatora koji obogaćuju kulturnu ponudu. Grad će od iduće godine proširiti obuhvat aktivnosti i po pulskim kvartovima - dodao je Zoričić.

Tanja Miličić, ravnateljica JU Pula Film Festivala, najavila je da će djeci i odraslima biti na raspolaganju mnogobrojne kreativne radionice; od izrade lutaka, znanstvenih pokusa, likovne i radionice keramike, a Park grada Graza, koji se već profilirao kao centralna lokacija za održavanja programa za najmlađe, ugostit će brojne predstave koje će se održavati subotom ujutro. U večernjem terminu, tijekom čitavog programa održat će se koncerti, a 15. listopada nastupit će na Portarati grupa Le Monde. Izuzev glazbenog dijela, posjetitelji će u narednim tjednima imati mogućnost uživati u gastro ponudi Food Truck-a i u eno ponudi istarskih vinara tijekom Martinja, koje će se održati na Forumu od 10. do 12. studenog u organizaciji Turističke zajednice grada Pule.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin zaključila je da se početni programski koncept nadograđuje i razvija te da je Dođi u grad – Vieni in città! izvrsna prilika da svatko pronađe nešto za sebe. Tijekom pet tjedana brojni glazbenici, umjetnici i udruge predstavit će Puljanima i njihovim gostima svoj rad i umijeća, te je zaključno pozvala sugrađane da poprate program.

Program za prvi Dan nalazi se na stranicama Grada Pula, dok će se program za naredne vikende objavljivati svakog utorka.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.