2 min. čitanja

Pet medalja za šibenske veslače na natjecanju na Bledu!

Pet medalja za šibenske veslače na natjecanju na Bledu!
Foto: VK Krka

Međunarodna veslačka regata na mitskom i prelijepom jezeru održana je ove godine od 14. do 16. lipnja.

Doći na Bled posebno je zadovoljstvo koje nerado propuštaju i braća Sinković i Damir Martin, a kako bi onda to učinilo 8 momaka iz Šibenika! Naime, Jakov Slavica, Franko Dobra, Nikola Knežić, Marko Martinović, Šime Grubišić, Vice Alfier, Franko Šarić i Jerko Petrović, pod vodstvom trenera Milana Radečića i Jovice Krasića, osjetili su kako je i teško i lako veslati u/na jednom od hramova svjetskog veslanja. Teško, jer su se i ove, kao i svake ranije godine, na Bled sjatile najbolje mlade posade iz 15-ak zemalja, a lako jer Bled valja doživjeti i na njemu uživati!

Na i te kako uglednoj regati posade sa šibenskim štihom osvojile su ukupno pet medalja i to jednu zlatnu, dvije srebrne, te dvije brončane. Prognoze trenera Radečića i Krasića koje su se odnosile na očekivane rezultate u cijelosti su se ostvarile. Naime, reprezentativni četverac juniora Jakov, Fabio, Franko i Nikola znatno je pao u formi nakon nastupa u Poljskoj.

Općenito, uzevši u obzir na ovoj Regati viđen potencijal hrvatskih juniorskih posada možemo biti prilično optimistični jer smo vidjeli 20-ak vrlo perspektivnih veslačica i veslača rođenih 2007. – 2009. godine, a kad se njima pridodaju cure i momci istih uzrasta koji na Bledu nisu nastupali, te oni koji su stariji samo dvije-tri godine razloga za optimizam ima još i više.

Što se samih posada VK „Krka“ tiče poznato je da su ostala još tri tjedna do nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, svi prethodni nastupi se zaboravljaju, svi budući zanemaruju, jer posade koje će imati čast nositi Krkin dres na toj najvećoj i najvažnijoj nacionalnoj regati moraju i ove godine pokazati koliko vrijede u hijerarhiji hrvatskog veslačkog sporta!

Za kraj jedna zanimljivost za sve koji se žele "brčkati" na slovenskom Bledu.  U jezeru se možete kupati jer nije hladno kao ostala planinska jezera (u većini se puni vodom iz nekoliko geotermalnih izvora), ali pazite: kazne za krivi pogled na patke i pačiće, za sjedenje na travi, za kupanje na mjestu kojem to nije dozvoljeno i sl. je 200 EUR!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.