1 min. čitanja

PAZITE GDJE ZAUSTAVLJATE VOZILA U Dubrovniku u posljednja tri mjeseca naplaćeno 1,27 milijuna kuna kazni

PAZITE GDJE ZAUSTAVLJATE VOZILA U Dubrovniku u posljednja tri mjeseca naplaćeno 1,27 milijuna kuna kazni
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Pile u Dubrovniku opasna su zona. Barem što se tiče vaših novčanika. Odjel za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika od početka ožujka do danas naplatio je više od milijun kuna kazni za nepropisno zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa i osobnih automobila u zoni posebnog prometnog režima.

Ima ona izreka koja kaže da ništa ne boli više od udara po novčaniku. Osjetili su to na svojoj koži svi oni koji su mimo naznačenog pravila zaustavljali vozila na predjelu Pila, bez posebnog odobrenja.

Pa je tako Odsjek komunalnog redarstva Grada Dubrovnika u periodu od 1. ožujka do 27. svibnja za takva nepropisna parkiranja i zaustavljanja naplatio kazne u iznosu od 1.275.000,00 kuna. Od sveukupnog broja naloga, 84 se odnose na trgovačka društva, za što je propisana novčana kazna od 10 000 kuna za pravnu osobu i 2000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Na obrte se odnose 53 naloga s propisanom kaznom u iznosu 5000 kuna, dok je jedan nalog izdan fizičkoj osobi (propisana je novčana kazna od 2000 kuna).

U vremenskom periodu od 1. ožujka do 25. travnja prekršaji su evidentirani isključivo pregledom snimki video nadzora i osobnim zapažanjem komunalnih redara na terenu, dok je u preostalom obuhvaćenom periodu korišten gradski elektronski sustav upravljanja prometom koji automatski bilježi vozila koja posjeduju, odnosno ne posjeduju odobrenje za zaustavljanje i parkiranje na predjelu Pila sukladno važećoj odluci.

Iz Grada Dubrovnika još jednom podsjećaju sve korisnike usluga da za rezervaciju termina dolaska na Pile ili Ploče koriste elektronički sustav reguliranja statusa zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u u zoni posebnog prometnog režima. Navedeni sustav automatski evidentira prekršitelje, a kazne su višestruko veće od podmirenja naknade za zaustavljanje.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.