3 min. čitanja

Pašmanski Bodulići na virskom Dječjem karnevaliću postali ribari

Pašmanski Bodulići na virskom Dječjem karnevaliću postali ribari
Foto: Otok Pašman

VIR - Mališani iz pašmanskog dječjeg vrtića na jedan dan su postali ribari što je vrlo logično s obzirom da od rođenja žive s morem, a većina njihovih roditelja su barem rekreativni ribari.

U Viru se 17. veljače održao tradicionalni Dječji karnevalić u organizaciji virskog Dječjeg vrtića Smješko na kojem je sudjelovalo više od tisuću mališana iz čak 35 vrtića iz cijele Zadarske županije, a među njima i djeca iz Dječjeg vrtića Bodulić iz Pašmana.

U razgovoru s ravnateljicom vrtića Agatom Korenić saznaje se kako su mališani, bar na jedan dan, postali pravi ribari.

- Naš vrtić se već nekoliko godina rado odaziva na poziv Dječjeg vrtića Smješko sa Vira da sudjelujemo na njihovom Dječjem karnevaliću. Ove godine, na šestom već tradicionalnom druženju, odlučili smo se predstaviti s kostimom ribara i mora. Ideja je došla sasvim spontano, a nije ni čudo, kad smo otočki vrtić i naša djeca su okružena morem, a većina roditelja su makar rekreativno ribari. Kostime su izradile vrijedne odgojiteljice pod budnim okom naše djece koja su sudjelovala sa svojim idejama i sugestijama - pojasnila je ravnateljica Korenić.

Roditelji su se uključili u organizaciju prijevoza djece do Preka dok se od Zadra do Vira putovalo organiziranim prijevozom Vir turizma, piše Otok Pašman.

- Djeca su na Viru uživala u šarenilu boja veselih maski djece iz drugih vrtića, druženju u karnevalskoj povorci, smijehu i veselju uz animatore Maskote iz Zagreba, a na kraju su se zasladili neizostavnim krafnama. Zatim su se pomalo umorni, ali puni dojmova, koje ćemo vjerujem slušati i narednih dana, uputili prema svojim domovima - za kraj je dodala Korenić.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Mali Kastavci pravi su čuvari lokalne tradicije
Braća Frano i Andre postali su neizostavni ukras ‘Pusta va Kastve’. Iako još mali, pravi su poznavatelji pusnih običaja. Kastavci mjeseca siječnja, supersimpatična braća Frano i Andre Poropat, postali su neizostavni ukras ‘Pusta va Kastve’. Članovi su Frlanskih zvončara i pravi su poznavat…
‘Paški mališani’ sudjelovali u posljednjem ovogodišnjem ričavcu
Ričavac je dio karnevalskih običaja u Pagu koji se održava četvrtkom. Podrazumijeva obilazak domova nakon čega se ričavci okupljaju na trgu gdje uz Paško kolo, pjesmu i smijeh, hvale ili kude domaćine. Djeca iz Dječjeg vrtića ‘Paški mališani’ obilježila su jučer posljednji ričavac ovogodišnje…
FOTO Suncem obasjanim riječkim Korzom prošetale šarene maškarice
Šarenilo, ples, glazba i pozitivna energija ispunili su jučer centar Rijeke kojim je prošetalo više od 5.200 mališana u 53 karnevalske grupe. Na riječkom Korzu jučer je vladalo maškarano ludilo najmlađih, a kostimi su oduševili posjetitelje. Mogli su se vidjeti poznati likovi iz crtića, ma…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.