1 min. čitanja

Pašman uskoro premrežen besplatnim pristupom internetu na javnim površinama

PAŠMAN – Općina Pašman je prijavom na poziv iz programa WiFi4EU Europske komisije osigurala vaučer u vrijednosti od 15.000 eura koji je namijenjen za opremu i ugradnju pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim površinama.

Cilj projekta WiFi4EU koji je pokrenula Europska komisija je omogućiti besplatan pristup internetu na javnim mjestima diljem Europe, piše portal Otok Pašman.

Zahvaljujući ovom projektu lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će brz pristup internetu na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Općina Pašman će u sklopu projekta osigurati internetsku povezanost i održavanje opreme kako bi se omogućila kontinuirana dugogodišnja visokokvalitetna bežična mreža.

Ovih dana se počelo s radovima na osiguravanju kvalitetne brze internet veze, a uskoro kreće postavljanje opreme u centrima svih mjesta na području općine te se završetak radova očekuje u veljači.

Bitno je napomenuti kako se u implementaciji projekta javne Wi-Fi mreže koristi ista tehnologija kao i kod bežične mreže koja se koristi u svim kućanstvima kako u Hrvatskoj tako i svugdje u svijetu i kao takva se već dugi niz godina pokazala sigurnom za zdravlje ljudi.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.