2 min. čitanja

Park prirode Lastovsko otočje poziva da predložite ime za njihov novi radni brod

Park prirode Lastovsko otočje poziva da predložite ime za njihov novi radni brod
Foto: Marijo Bačko

Javna ustanova Park prirode Lastovsko otočje provodi nabavu višenamjenskog plovila za provedbu aktivnosti koje direktno utječu na zaštitu, očuvanje i održivo korištenje najvažnijeg razvojnog resursa ribarstvenog područja - ribljeg fonda.

U tijeku je posljednja faza izgradnje višenamjenskog plovila.Sredstva za financiranje ovog projekta odobrena su na natječaju u okviru u Mjere 1.1. jačanje zaštite prirodnih resursa kao preduvjeta održivog razvoja iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-a Južni Jadran.

Plovilo (radni brod) će služiti za provedbu istraživanja i praćenja stanja (monitoring) značajnih, zaštićenih i ugroženih morskih vrsta i staništa, provođenje pravovremene i učinkovite intervencija uklanjanja i sprječavanja onečišćenja mora, uklanjanje glomaznog otpada iz podmorja, monitoring otpada i mikroplastike, edukaciju djece osnovnoškolske dobi s Lastova, ali i prezentaciju rezultata istraživanja i monitoringa.

- Pozivamo vas da nam do kraja veljače pošaljete prijedlog imena višenamjenskog plovila, a tri najmaštovitija ćemo nagraditi - poručuju iz Parka prirode Lastovsko otočje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.