1 min. čitanja

Pandemija ponovno zakomplicirala poslovanje u industriji krstarenja

Pandemija ponovno zakomplicirala poslovanje u industriji krstarenja
Foto: Aruba/Pixabay

Pandemijskom kaosu nikad kraja. Taman kada su se krstarenja počela vraćati svojoj uobičajenoj rutini, pojava novog mutiranog soja koronavirusa ponovno je poremetila poslovanje američke kruzing industrije.

Unatoč strogim kontrolama za cijepljenjem i testiranjem posade i putnika u američkim lukama, slučajevi zaraze na kruzerima i dalje se pojavljuju. Mnoge lučke uprave diljem zapadne meksičke obale i na Karibima stoga zabranjuju američkim kruzerima iskrcavanje putnika ukoliko je na brodu zabilježena ijedna Covid pozitivna osoba.

Posljednji slučaj dogodio se nedavno na meksičkoj rivijeri kada je kruzeru Koningsdam zabranjeno iskrcavanje putnika u luci Puerto Vallarta nakon što je otkriveno da je 20-ak članova posade spomenutog broda pozitivno na Covid. Ne želeći riskirati sa širenjem zaraze lučke vlasti zabranile su iskrcaj putnika pa se Koningsdam morao vratiti u matičnu luku u San Diego, prenosi The Maritime Executive.

Glasnogovornik kompanije Holland America Line, u čijem je vlasništvu spomenuti kruzer, rekao je lokalnim medijima da nije postojao rizik od zaraze među putnicima jer su svi pozitivni članovi posade odmah stavljeni u karantenu, s blagim ili nikakvim simptomima.

S obzirom da putnicima nije bilo dopušteno iskrcavanje u luci Puerto Vallarta, kompanija Holland America Line svakom od putnika dala je 50 dolara da ih potroše na brodu kako god žele. S maskom na licu, naravno.

Slična iskustva imala je i kompanija Carnival Cruise Lines, čijem je brodu Carnival Freedom zbog nekoliko pozitivnih slučajeva među putnicima, zabranjeno pristajanje na otocima Aruba i Bonaire. Bio je to treći kruzer u tjedan dana koji je isplovio iz Floride, a na kojem su zabilježene Covid pozitivne osobe.

Upravo je Florida jedna od država u SAD-u koja bilježi nagli skok Covid zaraženih osoba, što nikako ne ide na ruku tamošnjim kruzing kompanijama pred kojima je, očito, novo izazovno razdoblje.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.