2 min. čitanja

Odsad možete doslovno živjeti na kruzeru za 30,000 dolara godišnje

Odsad možete doslovno živjeti na kruzeru za 30,000 dolara godišnje
Foto: Life at Sea Cruises

Jeste li ikada sanjarili o tome kako bi bilo spakirati kufere i jednostavno otići na put oko svijeta i to na luksuznom kruzeru?

Pod uvjetom, naravno, da imate previše novaca. Međutim, tvrtka za kružna putovanja pokrenula je 'program' trogodišnjeg krstarenje, nazvanog 'Bijeg od vašeg svakodnevnog života' za relativno pristupačnih 30,000 dolara po osobi godišnje, kako piše CNN.

Tvrtka Life at Sea Cruises otvorila je rezervacije za trogodišnje putovanje brodom MV Gemini, koji isplovljava iz Istanbula 1. studenog ove godine.

Tvrtka obećava da će obići 375 luka širom svijeta, posjetiti 135 zemalja i svih sedam kontinenata. Brod će se tijekom tri godine proći više od 130.000 milja, obilazeći znamenitosti poput kipa Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru i indijskog Taj Mahala, do meksičke Chichen Itze, piramida u Gizi, Machu Picchua i Kineskog zida.

Radi se o tvrtki kćeri Miray Cruisesa, čiji je brod MV Gemini trenutno na krstarenjima oko Turske i Grčke. Tvrtka ima 30-godišnju povijest u industriji krstarenja a MV Gemini će biti remontirani za putovanje.

Ima 400 kabina, s prostorom za do 1.074 putnika

Uz tradicionalne sadržaje kruzera, restorana i zabave, brod će biti opremljen i radnim prostorima i sadržajima koji omogućavaju 'rad na daljinu'. Tvrtka obećava cjelokupan poslovni centar zajedno sa sobama za sastanke, 14 ureda, poslovnom knjižnicom i salonom za pauze za kavu. Pristup je ovdje 'besplatan'.

Tu će biti i 24-satna bolnica s 'besplatnim' liječničkim posjetima. Tvrtka također daje mogućnost "dodatnih poreznih olakšica ako se radi o međunarodnom rezidentu na brodu".

- Profesionalcima je potrebna povezanost, pravi sadržaji i funkcionalnost za obavljanje svojih poslova - izjavio je u priopćenju Mikael Petterson, generalni direktor Life at Sea Cruisesa.

- Ne postoji drugo krstarenje koje nudi ovu vrstu fleksibilnosti svojim klijentima - dodao je.

Putnici čak mogu ostvariti i popust od 15% kod minimalnog predujma od 45,000 dolara.

Osim poslovnog centra, bit će tu još toliko toga: sunčalište i bazen, wellness centar, kino... Instruktori na brodu bit će na raspolaganju za podučavanje plesa na primjer, a bit će tu i 'društvo' za one koji putuju sami.

Božić će se dočekati u Brazilu a Nova godina u Argentini. Brod će proći put oko Južne Amerike, Kariba pa do obale Srednje Amerike, a zatim će se popeti na zapadnu obalu Sjeverne Amerike, prelazeći na Havaje.

Stajališta u Aziji uključuju Japan, Južnu Koreju i Kinu. Također uključuje većinu klasičnih odredišta jugoistočne Azije, od Balija, Da Nanga u Vijetnamu i kambodžanske obale do Bangkoka, Singapura i Kuala Lumpura. Također će ploviti oko Mediterana i sjeverne Europe, piše CNN.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.