1 min. čitanja

Padali komadi fasade i kupe s krova kuće Radimira Čačića unutar dubrovačkih zidina

Padali komadi fasade i kupe s krova kuće Radimira Čačića unutar dubrovačkih zidina
Foto: Google Maps / Screenshot

DUBROVNIK - Kuća u ulici Na Andriji, pod Zidinama, koja je u vlasništvu bivšeg potpredsjednika Vlade, nekadašnjeg župana Varaždinske županije i aktualnog predsjednika Narodne stranke – Reformisti Radimira Čačića, dugo je predstavljala opasnost.

U veljači 2022. godine kuća je 'opasana' skelama i pristupilo se sanaciji koja čini se napreduje dobro, piše Dubrovački dnevnik, koji je i upozoravao na ovaj problem.

S objekta su ranije padale kupe, kao i dijelovi fasade zbog čega su na teren početkom godine izašli komunalni redari koji su tada Čačiću naložili otklanjanje oštećenja s kuće u Zidinama.

Nije to prvi put kako se ova kuća našla u središtu javnosti. Dogodilo se to i početkom 2020. godine, kad se aktualizirala tema popunjavanja imovinskih kartica, a za oko je zapela i ona Radimira Čačića, i to baš zbog nekretnine Na Andriji.

Premda je riječ o gradu u kojem je cijena kvadratnog metra nekretnine vrtoglavo visoka i kreće se oko četiri ili pet tisuća eura te se nalazi u samom srcu Dubrovnika, Čačić je u svojoj imovinskoj kartici tada naveo tržišnu vrijednost od 1142 eura po kvadratu, što je cijena za koju se ni u okolici Dubrovnika ne može kupiti nekretnina, a kamoli u povijesnoj jezgri.

Kako je kuća izgledala kada je Dubrovački dnevnik upozoravao na opasnost pogledajte OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.