2 min. čitanja

Oželanda iz Zagreba najbolja debitantska klapa

Oželanda iz Zagreba najbolja debitantska klapa
Foto: FDK

BOL/OMIŠ – U subotu 19. lipnja u Bolu na Braču u Teatrinu “Dva Ferala” održana je Večer klapa debitanata kojom su započela događanja na jubilarnom 55. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš.

U organizaciji bolskog Centra za kulturu tradicionalno, 21. put Festival je krenuo dislociranim programom u večeri na kojoj su sudjelovale klape koje prvi put dolaze na natjecanje. Ove godine to su bile klape: Grga (m) iz Posušja, Mindula (ž) iz Okruga Gornjeg, Oželanda (ž) iz Zagreba i Spalatos (m) iz Splita.

Foto: FDK

Razlog manjeg broja debitanata vjerojatno treba tražiti u epidemiološkoj situaciji koja je posljednje dvije godine uvelike promijenila naše živote.

Na samom početku koncerta prigodnim riječima brojne posjetitelje „Teatrina“ pozdravili su načelnica Bola Katarina Marčić, gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović, ravnateljica Centra za kulturu Bol Ivana Bošković i ravnatelj FDK Omiš Mijo Stanić. Stručni žiri u sastavu: umjetnički ravnatelj FDK Dušan Šarac, prof. Velebit Veršić i radijski voditelj Eduard Gracin, jednoglasno je najuspješnijom klapom proglasio mlade djevojke iz klape Oželanda.

Foto: FDK

Iako je adresa klape Oželanda zagrebačka zanimljivost je da članice klape dolaze iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Ovom pobjedom Oželanda je stekla pravo nastupa u izbornim večerima omiškog Festivala.

Foto: FDK

U revijalnom dijelu večeri atmosferu je podigla klapa Iskon iz Splita pjevajući tradicijske a capella pjesme, ali i nekoliko popularnih pjesama uz diskretnu pratnju akustične gitare.

Na zajedničkom druženju poslije koncerta članice klape Mindula izvlačile su iz „šešira“ redoslijed klapa u izbornim večerima, a zatim su svi sudionici koncerta u veseloj atmosferi pjevali do dugo u noć.

Foto: FDK

Koncert u Bolu bio je sjajna najava brojnih događanja koja nas već od idućeg petka 25. lipnja pa sve do 17. srpnja čekaju na pozornicama podno legendarne omiške stine.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Počinje 55. Festival dalmatinskih klapa Omiš – Očekuje nas bogat program!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.