2 min. čitanja

Ovoga vikenda otvoreni kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah

Ovoga vikenda otvoreni kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah
Foto: Ronilački klub Submania

ZAGREB - Na natjecanju će nastupiti najbolji svjetski sportaši i sportašice ovog sporta iz pet zemalja svijeta koji zajedno drže preko 50 svjetskih i Guinnessovih rekorda.

Otvoreni kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah organizira Ronilački klub Submania. Natjecanje će se održati prema pravilima CMAS federacije 25. i 26. ožujka u Zagrebu na bazenu Utrina i međunarodnog je karaktera.

Na natjecanju će nastupiti najbolji svijetski sportaši i sportašice ovog sporta iz 5 zemalja svijeta koji zajedno drže preko 50 svjetskih i Guinnessovih rekorda.

U subotu 25. ožujka natjecanje se odvija u dvije faze.

Prva faza traje od 10:00 do 13:30 tijekom koje de se održati natjecanje iz disciplina dinamike: ronjenje bez peraja (DNF), kao najteža disciplina, ronjenje sa parajama (DYN BF), te ronjenje s mono, odnosno jednom perajom (DYN).

Druga faza natjecanja u subotu 25.03. cijela je rezervirana za disciplinu statike (STA), držanja daha na površini bazena u plutajućem položaju, te će trajati od 17:00 do 19:30.

U nedjelju 26.03. program se odvija u tri faze.

Prva faza natjecanja je od 10:00 do 12:45 tijekom koje će se održati drugi dio disciplina iz dinamike: ronjenje bez peraja (DNF), ronjenje sa perajama (DYN BF), te ronjenje s mono odnosno jednom perajom (DYN).

Druga faza programa traje od 13:00 do 13:30 tijekom koje će se prvi puta u povijesti hrvatskog bazenskog ronjenja na dah održati disciplina izdržljivosti 8x50 gdje natjecatelji imaju za cilj u što kraćem roku odroniti osam dionica od 50 metara. U trećoj fazi nedjeljnog programa koja traje od 14:00 do 18:00 održat će se proglašenje pobjednika, dodjela nagrada najuspješnijima u svim disciplinama te prigodni domijenak za sve sudionike.

Također, u svrhu promocije natjecanja među mlađim dobnim kategorijama na natjecanju će prvi puta biti posebno rangirana, verificirana i nagrađena juniorska skupina natjecatelja, priopćili su iz Ronilačkog kluba Submania.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Partneri natjecanja su: Privredna banka Zagreb, PBZ Card, Erste banka, Alchemy, Dragorlux, Zagrebački ronilački savez te Tvornica reklame Zagreb.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.