2 min. čitanja

Ovog vikenda na Trsatu - Festival legendi i mitova Istre i Kvarnera

Ovog vikenda na Trsatu - Festival legendi i mitova Istre i Kvarnera
Foto: Malik fest - Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera / Facebook

Trsatsku Gradinu u subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske na još jednom Malik Festu - Festivalu legendi i mitova Istre i Kvarnera.

Ove godine Malik donosi pregršt noviteta. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, vidjeti brojne predstave, stare zanate, saznati kako se radilo pivo u srednjem vijeku, upoznati se s knjigom o Frankopanima i slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera te se pogostiti u srednjovijekovnoj krčmi by Fumo Santo i degustirati vrhunske Kings craft  pive.

Foto: Malik fest - Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera / Facebook

Program u subotu počinje u 15 sati i trajat će do 21 sat – uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi. Malik će se održati za vikend i oživjeti povijest u zabavnom tonu te pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života, čak i života na kiši. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati ponije, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Program u subotu završavao mitskim bićima, slatkim vilama koje će nam pokazati umijeće igranja vatrom.

Nedjelja prilagođena djeci


U nedjelju od 10 sati program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i bitka u kojoj će svi mališani imati priliku okušati se u boju protiv viteške vojske i spasiti princezu.

- Organizatori ovogodišnjeg izdanja Malik festa su Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti. Ulaz na festival je besplatan, programi će se održati bez obzira na nepovoljno vrijeme - piše portal Moja Rijeka.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.