1 min. čitanja

Ovog vikenda 17. Rovinjska regata tradicijskih barki

Ovog vikenda 17. Rovinjska regata tradicijskih barki
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ - U organizaciji Ekomuzeja “Batana” i Udruge i Ustanove “Kuća o batani – Casa della batana”, te u suradnji s Jedriličarskim klubom i uz potporu Grada Rovinja i lokalne Turističke zajednice, ovog će se vikenda održati 17. Rovinjska regata tradicijskih barki s oglavnim i latinskim jedrom.

U subotu, 10. lipnja, u 9 sati u Rovinj stižu sva plovila i njihove posade, dok će se službeno otvorenje manifestacije održati u 10:30 sati na rovinjskom velikom molu.

Također u 10:30, pa sve do podneva, održat će se radionice za djecu na velikom molu, a uključuju radionicu “Pecam sam!”, u suradnji sa Sportskim ribolovnim klubom “Meduza”, te oslikavanje malih oglavnih jedra i modeliranje kartonske makete male batane.

U 12 sati kreće zajedničko jedrenje ispred velikog mola do Figarole, dok će navečer u 19:30 biti organizirano druženje na velikom molu uz KUD “Marco Garbin” Zajednice Talijana “Pino Budicin” Rovinj-Rovigno, nakon čega će svi sudionici predstaviti svoja plovila noćnim defiléom.

Sljedećeg dana, u nedjelju, 11. lipnja, Regata kreće s velikog mola uz pozdrav Limene glazbe Grada Rovinja-Rovigno. Regata službeno započinje u 11:30 sati, a odvijat će se sve do 14:30., javljaju iz Grada Rovinja.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.