1 min. čitanja

Ovi otoci su rekorderi po novčanim potporama za rođenje djece

Ovi otoci su rekorderi po novčanim potporama za rođenje djece
Foto: Pixabay

Općine Sali, Lovreć i Vir te grad Stari Grad rekorderi su po novčanim potporama koje daju za rođenje djece, od prvog do petog i svakog slijedećeg.

Za rođenje prvog i drugog djeteta Sali, općina na Dugom Otoku koja ima manje od tri tisuće stanovnika, roditeljima daje po gotovo 8000 eura, odnosno 60.000 kuna.

Za rođenje trećeg djeteta najviše, po 9. 290 eura, preračunato po 70 tisuća kuna, daju Stari Grad na otoku Hvaru i općina Lovreć u Imotskoj krajini, dok u potporama za četvrto i peto dijete prednjači općina Vir koja isplaćuje 12.471 eura, odnosno čak 25. 482 eura za peto dijete, pokazuje Analiza stanja demografskih mjera općina, gradova i županija u 2023. Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Od gradova, za prvo dijete najviše izdvaja Otočac (1.990 eura), za drugo Imotski (2.654 eura), a za treće, četvrto, peto i svako slijedeće Starigrad (po 9.290 eura).

Spomenuti iznosi ne isplaćuju se jednokratno već najčešće u obrocima, tijekom pet ili više godina i višekratno premašuju iznose prvih potpora isplaćenih prije punih 30 godina, prenosi N1.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.