1 min. čitanja

Ove godine čak 227% noćenja više noćenja nego lani u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Ove godine čak 227% noćenja više noćenja nego lani u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Foto: Pixabay

DUBROVNIK – Nakon dvije pandemijske godine ispunjene brojnim restrikcijama, turizam se vratio na hrvatsku obalu s boljim rezultatima od mnogih očekivanja. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zadovoljno trljaju ruke jer su im rezultati u prvih pola godine bolji za 227% nego lani.

Tijekom lipnja 2022. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 239.603 dolazaka i 1.037.414 noćenja. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Poljske i Hrvatske.

Od početka godine do kraja lipnja ostvareno je 1.978.615 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem 2021. godine, ostvareno je 227 % više noćenja. Najviše noćenja od siječnja do kraja lipnja ostvarili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske i Poljske.

U usporedbi s 2019. godinom ostvaren je porast noćenja s domaćeg tržišta te Irske i Poljske, dok je iz Ujedinjenog Kraljevstva ostvareno 77%, iz Njemačke 80%, Francuske 81% i Sjedinjenih Američkih Država 75% noćenja.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.