2 min. čitanja

OVAKO TO RADE TALIJANI Na Siciliji kuće imaju učinkovito rješenje za plimne valove

OVAKO TO RADE TALIJANI Na Siciliji kuće imaju učinkovito rješenje za plimne valove
Foto: Čitatelj

SIRAKUZA - Dok je mještane uzmorskih gradova ovih dana diljem Jadrana po tko zna koji put "iznenadila" plima ili šćiga, te su rive, podrumi, lokali i prizemni stanovi bili u potpunosti poplavljeni, Talijani su na to već navikli i krenuli primjenjivati vrlo jednostavna rješenja.

Nije riječ o Veneciji, već Sirakuzi, gradu na Siciliji, veličine Splita, čiji su stanovnici navikli na plimne valove i ulasku mora u kuće.

No rješenje kojeg su osmislili je tako jednostavno, ima ga zapravo svaki automobil! Gumirana vrata koja stoje u pripravnosti samo za ovakve slučajeve, zatvaraju se kad se podigne plima. I tako stoje dok se opet ne povuče.

Naravno, pod uvjetom da su vam hidroizolacija i kanalizacijski sustav dobri, ulaganje je gotovo nikakvo, a šteta se svodi na minimum ili je uopće nema!

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: POGLEDAJTE SAMO IZBOR I CIJENE Postoji li uopće ovakva ribarnica u Hrvatskoj?
Jedan je talijanski trgovac iz Napulja privukao pažnju svojim strastvenim predstavljanjem, kako se čini, uvijek svježeg ulova na tamošnjoj ribarnici. Osim njegove strasti, koju nije teško razumjeti kod Talijana, posebnu pažnju privlači izbor lijepo posložene ribe i plodova mora, ali i cijene koje s…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.