1 min. čitanja

Ovaj mjesec intenzivan nadzor prometa na području Splitsko-dalmatinske županije

Ovaj mjesec intenzivan nadzor prometa na području Splitsko-dalmatinske županije
Foto: PU splitsko-dalmatinska

Kao što je i najavila, Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom prosinca dodatno je intenzivirala postupanja u segmentu nadzora i kontrole prometa na cestama pa tako i ovog tjedna nastavljaju s provođenjem aktivnosti na području čitave Županije.

- U prosincu želimo biti još vidljiviji i aktivniji u prevenciji svih oblika neprihvatljivog ponašanja na cestama - poručuju iz Policije.

- Policijske postaje svakog tjedna provode zajedničke akcije nadzora i kontrole prometa. Naš fokus bit će posebno najteži prometni prekršaji, uvriježenog naziva „faktori rizika“, ali i svi drugi oblici rizičnih ponašanja u prometu. Osim sigurnosti na cestama, fokus naših službenika usmjerit će se i na sekundarne prekršaje i kaznena djela iz domene rada policije - kazali su.

U četvrtak, 7. prosinca 2023. godine od 15 do 21 sati policijski službenici će provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu prometa na području od Makarske do Imotskog, a u petak, 8. prosinca 2023 godine od 13 do 19 sati intenzivniji nadzor prometa provodit će se na području Trogira, Kaštela, Solina, Splita i Sinja.

Postupanje policije bit će posebno usmjereno na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

- Naš cilj je da prosinac i blagdani proteknu mirno i sigurno, bez stradavanja u prometu. Pozivamo još jednom građane i sve sudionike u prometu da nam pomognu u ostvarenju ovog cilja savjesnim i odgovornim ponašanjem u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla - upozorili su.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.