1 min. čitanja

Ovaj hrvatski grad se našao na popisu najljepših gradova na moru u Europi

Ovaj hrvatski grad se našao na popisu najljepših gradova na moru u Europi
Foto: Boris Kačan

Globalno poznati putnički časopis Condé Nast Traveller sastavio je popis najljepših gradova na moru u Europi. Prvo mjesto zauzela je Istra, odnosno grad Rovinj.

Rick Jordan, jedan od autora časopisa, fasciniran je hrvatskom obalom i brojnim hrvatskim gradovima na moru. U Hrvatsku redovito dolazi još od osamdesetih godina. Obožava Dubrovnik, Vis i Hvar. Međutim, kao najljepši grad na moru, i to u cijeloj Europi, odabrao je Rovinj, prenosi Index.

Rovinj ga fascinira “svojom obalom, srednjovjekovnim zidinama i starom gradskom jezgrom, borovim šumama, malim uvalama, morskim plodovima i malvazijom”. Također, Jordana se dojmila “svaka vožnja biciklom do luke, kao i mali restorani smješteni na rubovima stijena uz more”.

Iza Hrvatske na listi su se našle još Italija, Portugal, Francuska, Španjolska, Grčka te druge zemlje. Drugo mjesto zauzela je Plage de Saleccia, pješčana plaža s tirkiznim morem smještena na samom sjeveru francuskog otoka Korzike.

Treće mjesto na listi spomenutog putničkog časopisa zauzela je Favignana, jedan od pet otoka Egadskog otočja.

Inače, Istra je očarala i novinara NY Timesa koji je biciklom obišao razne znamenitosti te istražio i istarsku gastronomsku ponudu u velikoj fotoreportaži. Na putu je proveo šest dana.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.