1 min. čitanja

Ova priča lomi srca! Britanca i njegovog vjernog psa "odsjekla" je plima, spašen je samo jedan od njih

Ova priča lomi srca! Britanca i njegovog vjernog psa "odsjekla" je plima, spašen je samo jedan od njih
Foto: Pexels

Nastradali je sa svojim psom šetao uz more na Corwallu u Velikoj Britaniji, i to na dijelu poznatom po nešto strmijim stijenama. U jednoj je trenutku pao na stijene, ozlijedio nogu, a more se nezaustavljivo raslo.

Cijelo to vrijeme njegov ga vjerni četveronožni prijatelj nije napustio. Dok je more nezaustavljivo raslo i scenu pretvaralo u noćnu moru, pas je ostao uz svog ozlijeđenog vlasnika koji se sam i ozlijeđen nije mogao izvući iz ove, po život opasne situacije.

Nakon dozivanja u pomoć, uočili su ga slučajni prolaznici koju su pozvali pomoć te je obalna straža s timovima sa spašavanje uskoro bila na putu. Vremenski su uvjeti postajali sve teži, piše britanski Sun, a većina je stjenovitog područja na kojem su se nalazili bespomoćni muškarac i njegov pas, već bila pod podivljalim valovima.

Tim za spašavanje ipak je uspio "zakačiti" nesretnog Britanca i podignuti ga u helikopter, te su se nakon njega vratili i po vjernog ljubimca. No, stvari nisu išle onako kako su spasioci zamišljali.

Zbog strašno loših vremenskih uvjeta, psa je prvo bilo potpuno nemoguće pronaći. Ipak, tim nije odustajao i nakon nekog ga je vremena locirao, no zbog izrazito opasnih uvjeta i pozicije na kojoj se pas nalazio do ljubimca na kraju nisu uspjeli doći.

Vjernog je prijatelja, koji nije želio napustiti svog vlasnika do samoga kraja, tako na kraju uzelo podivljalo more.

- Izrazito smo tužni ishodom ove misije i činjenicom da nismo uspjeli spasiti vjernog psa. Naše su misli s obitelji koja je, iako sretna zbog spašenog života čovjeka, sigurno tužna zbog gubitka svog ljubimca - izjavili su iz spasilačke ekipe.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.