1 min. čitanja

Otvorenje treće znanstvene međunarodne konferencije “Maritime Science & Technology”, Naše more 2023.

Otvorenje treće znanstvene međunarodne konferencije “Maritime Science & Technology”, Naše more 2023.
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - U organizaciji Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku protekli tjedan svečano je otvorena treća znanstvena međunarodna konferencija “Maritime Science & Technology”, Naše more 2023.

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić je u ovoj prigodi pozdravila sve okupljene, izrazivši zadovoljstvo činjenicom što se ovakav događaj odvija upravo u Dubrovniku, gradu s iznimnim povijesnim, diplomatskim i pomorskim značajem.

- Gradska uprava u suradnji s lokalnim, nacionalnim i međunarodnim dionicima poput CLIA-e učinila je tijekom zadnjih godina značajan iskorak u sektoru cruise turizma, upravljanjem kružnim putovanjima na odgovorniji način, vodeći računa o zadovoljstvu svih stanovnika i posjetitelja. Dubrovnik se kao destinacija nametnuo u predvodnika održivog turizma na Mediteranu, što prepoznaje i međunarodna stručna javnost te kroz našu krovnu inicijativu Respect the City razvijamo nove smart city modele i alate koji mogu dodatno osnažiti turističke grane poput cruise industrije - kazala je Tepšić, dodavši kako se nada da će ovaj susret unaprijediti cjelokupno područje djelovanja u pomorskoj industriji, te da će ista biti ispunjena novim zapažanjima i promišljanjima, koje će doprinijeti uvođenju inovacija i otpornosti.

Na otvorenju konferencije, zamjenik izvršnog direktora Međunarodne udruge pomorskih sveučilišta (IAMU) Yusuke Mori, uručio je plaketu pročelniku Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku Srđanu Vujičiću.

U okviru dvodnevnog znanstvenog događaja održat će se dva panela – o edukaciji pomoraca i  aktualnim izazovima u pomorstvu, na kojima će sudjelovati predstavnici akademske zajednice, tvrtki, Sindikata pomoraca Hrvatske i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Cilj je okupiti znanstvenike, mlade istraživače i stručnjake iz prakse kako bi podijelili svoja iskustva i rezultate istraživanja svih područja pomorskog prometa i tehnologije te odgovoriti na niz pitanja s kojim se tržište susreće.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.