2 min. čitanja

OTVORENI LOV NA DRŽAVNE LIGNJE Traži se kapitalac kakvog institucije nisu uhvatile još od Sanadera

OTVORENI LOV NA DRŽAVNE LIGNJE Traži se kapitalac kakvog institucije nisu uhvatile još od Sanadera
Foto: Youtube/Screenshot

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode nedavno je otvorio lov na najveće državne lignje. Prijave iz cijele Hrvatske ne prestaju pristizati, a za sada najveća lignja ima preko kilogram i pol, odnosno do pola metra ne računajući krakove. Nagrađene će biti tri najveće lignje, a prijave se zaprimaju do Nove godine.

Organizatori su inspiraciju za ovu akciju pronašli u (ne)radu DORH-a koji je samo u prošloj godini odbacio 91 posto svih prijava za korupciju, zbog čega se dalo zaključiti da je zbog toga u državi ostalo jako puno neulovljenih sluzavih predatora.

Osim samih ribara, prijave mogu slati i ribarnice, ribolovna društva i udruge, a pravila su jednostavna – traži se najveća lignja, traži se kapitalac kakvog državne institucije nisu uhvatile još od vremena Ive Sanadera.

Iako je ova lignjada u potpunosti nadahnuta radom državnih institucija, organizatori poručuju kako oni ne odobravaju sportski ribolov.
“DORH-u, USKOK-u ili policiji se ponekad i dogodi da uhvate neku zbilja veliku lignju, ali onda je fotografiraju i puste natrag na slobodu, to je način lova kakav mi ne podržavamo, to je ono protiv čega se borimo. Mi tražimo najveću lignju uhvaćenu u 2021. godini, tako da ovim putem molimo ljude da ne varaju, nije ovo doktorska disertacija”, dodali su iz Festivala.

Fotografije lignje možete poslati u inbox Facebook stranice “VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode” ili na e-mail vrujafestival@gmail.com.

Foto: FBGDP

PRAVILA

Pozivamo sve ribare, profesionalce i amatere, da nam pošalju fotografije najvećih lignji koje su ulovili u hrvatskom akvatoriju od 1. siječnja 2021. do 1. siječnja 2022. godine.   Idealno bi bilo da je na fotografiji pored lignje metar ili nešto drugo čime bi se znalo kolika je dimenzija ulova, a nakon toga će naš stručni žiri razmotriti prijave i odlučiti o pobjedniku.

Vlasnik najveće lignje dobiva prigodnu skulpturu, umjetničko djelo, rad našeg majstora Luke Mimice, a uz to ide i nagradni poklon paket iznenađenja. Drugoplasirana i trećeplasirana lignja dobivaju utješne nagrade.

U natječaj ulaze sve lignje ulovljene u 2021. godini, a to znači da najveću lignju još stignete uloviti. Osim pojedinaca, prijave mogu poslati i ribolovna društva i udruge, nije važno je li lignja već sudjelovala u nekoj lignjadi. Prijave se zaprimaju na e-mail vrujafestival@gmail.com ili u inbox naše Facebook stranice VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VRUJA festival organizira Otvoreni lov na državne lignje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.