1 min. čitanja

Otvorene prijave za ovogodišnji Dugi Otok trail

Otvorene prijave za ovogodišnji Dugi Otok trail
Foto: Boris Kačan

SALI – Ove godine ništa ne može zaustaviti nadolazeću adrenalinsku utrku Dugi Otok trail, koja je planirana za 28. svibnja. Da nema zaustavljanja govori i ovogodišnji moto popularnog sportskog događaja, koji za sudionike nudi 3 različite, ali vrlo zahtjevne staze.

Organizatori utrke tvrde da je ovaj otok kao stvoren za outdoor aktivnosti jer osim prekrasnog krajolika kojim dominiraju visoke strme stijene u Parku prirode Telašćica, otok je preplavljen arheološkim lokalitetima koji govore o njegovom korištenju još od prapovijesnog doba.

Za natjecatelje su pripremljene tri staze.

Najkraća staza je Bay Green, duga 9,3 kilometra koja cijelom dužinom prolazi obalom i uvalama Sali, Sašćica, Sitno, Triluke, Trstenica, Žmanšćica i pitoresknim mjestima Sali, Zaglav i Žman.

Cliff Blue staza duljine 24 kilometara prolazi, kažu, najljepšim dijelom otoka, kroz stoljetne maslinike koji i danas svjedoče o jednoj od najvažnijih aktivnosti kojim se stanovništvo bavi na otoku – maslinarstvu.

A tu je i maratonska staza Red, duga 40 kilometara, na kojoj natjecatelje očekuje vizualno ugodna, no prilično zahtjevna dionica.

Detaljne informacije o utrci i prijavama za Dugi Otok trail možete pronaći na službenoj web stranici.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.