2 min. čitanja

Otvoren natječaj za marinu s benzinskom crpkom u Svetom Petru

Otvoren natječaj za marinu s benzinskom crpkom u Svetom Petru
Foto: Boris Kačan

SVETI PETAR - Zadarska županija  je krajem prošlog tjedna objavila natječaj za koncesiju od 20 godina na luke nautičkog turizma s benzinskom crpkom „Sv. Petar", Općina Sv. Filip i Jakov.

Procijenjena vrijednost koncesije iznosi 235.044.636,00 kn, odnosno 31.195.784,19 € što je vrtoglav iznos u odnosu na skoro završenu Marinu Drage te marinu u Sv Filip i Jakovu. Za prvu je potpisan ugovor na investiciju od 60 a za drugu je Jako Andabaka koji je dobio koncesiju najavio ulaganje od 50 milijuna kuna, javlja 057.info.

Kapacitet luke nautičkog turizma s benzinskom crpkom „Sv. Petar" sukladno Urbanističkom planu uređenja obalnog pojasa u naselju Sveti Petar iznosi 162 veza. Ukoliko se plovilo svede na ekvivalent duljine 12,0 m i širine veza na 4,0 m, dobiva se sveukupan kapacitet vezova u akvatoriju luke od 199 plovila, navodi se u natječaju.

U koncesiju se daje površina od ukupno 92.304 m². Obaveza budućeg koncesionara je ishođenje lokacijske dozvole, a rok mu je od 48 mjeseci od dana sklapanja ugovora o koncesiji, dovršiti izgradnju i predati davatelju koncesije uporabnu dozvolu.

Hoće li se tko javiti na natječaj otvoren mjesec dana, u Županiji ne znaju. Načelnik općine Sv. Filip i Jakov nedavno nas je uvjeravao kako ima potencijalnih kandidata.

U natječajnom dokumentu piše kako će budući ovlaštenik koncesije nadoknaditi 43.4 tisuća € za troškove papirologije. Tu spada izrada idejnog rješenja za 239.375,00 kn/31.770,52 eura, urbanističkog plana uređenja obalnog pojasa Sveti Petar za 8.361,53 €, te geodetske podloge i parcelacijskog elaborata.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

TRI NAUTIČKE MARINE U SVEGA NEKOLIKO KILOMETARA Kreće gradnja nove u Svetom Filipu i Jakovu
Marina Drage u uvali Dugovača je dovršena, počeli su radovi na marini u sv. Filipu i Jakovu, a vrlo brzo će Zadarska županija objaviti natječaj za koncesiju na nautičku luku do 200 vezova u Sv. Petru. Pročelnik Upravnog odjela za more i turizam, Zadarske županije
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.