2 min. čitanja

Otvoren Centar za posjetitelje Modra Špilja - Biševo, a sve zasjenio skandal državnog zaposlenika

Otvoren Centar za posjetitelje Modra Špilja - Biševo, a sve zasjenio skandal državnog zaposlenika
Foto: SDŽ

VIS/BIŠEVO - Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban otvorio je danas na Biševu pored Visa Centar za posjetitelje Modra Špilja – Biševo. Radi se o projektu vrijednom 27 milijuna kuna koji kroz brojne sadržaje koje nudi doprinosi održivom razvoju Biševa. No sve je zasjenio apsurdni incident kojeg  je uzrokovao upravo zaposlenik državne firme koji je ispred Modre špilje na najvulgarniji način potjerao turiste.

- Proveli smo jako puno aktivnosti. Nije to samo gradnja ovoga centra. To su i poučne tematske staze koje je realizirala javna ustanova „More i krš”, a tu je i uređenje obalne topničke bitnice s prekrasnim vidikovcem. Napravili smo i niz važnih dokumenata poput strateškog plana, strategije brendiranja i studije valorizacije prirodne baštine - navodi gradonačelnica Komiže, Tonka Ivčević.

Foto: SDŽ

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban smatra kako je ovaj projekt važan za Grad Komižu, Splitsko-dalmatinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku.

- Biševo je samo po sebi dijamant. Ovaj dijamant je ovim projektom uistinu postao fino brušen. Ako imamo na umu da je ovo posljednji naseljeni otok u našem arhipelagu, onda moramo znati koliko se truda u njega trebalo uložiti. Nositelju projekta, gradonačelnici Komiže gospođi Tonki Ivčević od srca čestitam - izjavio je.

Foto: SDŽ

Ravnatelj Javne ustanove „More i krš” Domagoj Lažeta ističe aktivnosti koje je ova županijska ustanova imala u sklopu ovoga projekta.

- Izgradili smo 12 kilometara staza koje smo opremili klupama, stolovima, sjenicama i odmaralištima. Postavili smo i kamere na mjestima na kojima se može naći Eleonorin sokol, zaštićena vrsta koju naša javna ustanova godinama istražuje. Kruna našeg sudjelovanja u ovom projektu je obnova, osvjetljenje i čišćenje napuštenih topničkih bitnica na rtu Gatula. Ukupna vrijednost samog toga projekta je oko 3 milijuna i 300 tisuća kuna, od čega je 75% financirano fondovima Europske unije - izjavio je Lažeta.

Napomenimo i to da je, dok se otvarao Centar za posjetitelje, upravo su posjetitelji Modre špilje doživjeli nevjerojatno loše iskustvo od zaposlenika Nautičkog centra Komiža, firme u sto postotnom državnom vlasništvu, koji je umalo izazvao havariju, tjerajući ih od tamo i urlajući, citiramo:

- Kretenu jedan! Biži ča odavde, biži kući, pi*ka ti materina! Razbit ću tebe i brod! Idiote jedan! Idiote! - završen citat.

Dobrodošli u Modru špilju!

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.