1 min. čitanja

Otvara se Javna rasprava o utjecaju na okoliš Luke nautičkog turizma Ploče

Otvara se Javna rasprava o utjecaju na okoliš Luke nautičkog turizma Ploče
Photo: Rogotin.hr

PLOČE – Predviđa se da će marina u Pločama postati novo top odredište nautičkog turizma, osobito jer u njezinoj blizini nema drugih luka za nautičare. Prve slijedeće su u Makarskoj i u Korčuli, a ova u Pločama trebala bi imati 400 vezova.

Marina bi se trebala nalaziti u zaljevu „Luka Ploče“ koji se nalazi između naselja Ploče i Baćina, na području nekadašnje vojne luke koja je potpuno izgubila svoju namjenu. Luka će se nalaziti na 700 metara dugom obalnom pojasu, otprilike 400 metara od centra grada. Za predmetni zahvat provedena je prethodna ocjena prihvatljivosti za ekološku mrežu te je ishođeno Rješenje nadležnog ministarstva da je zahvat prihvatljiv za ekološku mrežu.

Lokacija planiranog zahvata nalazi se izvan zaštićenih područja prirode, a u Ministarstvu održivog razvoja navode kako tijekom izgradnje luke i njezinog korištenja neće doći do negativnog utjecaja na najbliže zaštićeno područje, posebnog rezervata ornitološko-ihtiološkog Ušće Neretve, koje je od lokacije luke udaljeno nešto manje od 2,5 kilometara.

Idući petak, odnosno 15. srpnja otvara se Javna rasprava o studiji utjecaja na okoliš Luke nautičkog turizma Ploče, a građani će do 16. kolovoza moći izreći svoj komentar, primjedbu ili prijedlog na navedenu studiju.

Javno izlaganje o Studiji održat će se u četvrtak, 21. srpnja 2022. u 16:00 sati, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ploče, Gračka 2, 20340 Ploče.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.