1 min. čitanja

Otvara se generalni konzulat BiH u Rijeci

Otvara se generalni konzulat BiH u Rijeci
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović uoči otvaranja Generalnog Konzulata Bosne i Hercegovine u Rijeci susreo se s delegacijom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Delegaciju Ministarstva vanjskih poslova BiH su činili pomoćnik ministrice vanjskih poslova Ahmet Halilović, ministar savjetnik u Veleposlanstvu BiH u Zagrebu Zoran Perković te arhitekt Ajdin Mecan.

Zaželjevši delegaciji dobrodošlicu u Rijeci, gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je otvaranje generalnog konzulata BiH u Rijeci značajan korak u unapređenju odnosa dviju zemalja. Naglasio je kako u Rijeci žive brojni građani porijeklom vezani uz Bosnu i Hercegovinu te podsjetio kako Grad Rijeka njeguje dugogodišnje prijateljske odnose s Gradom Tuzlom. Pored gradonačelnika, susretu je prisustvovala i pomoćnica pročelnice Ureda Grada Doris Šajn.

Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine istaknuli su kako je inicijativa za otvaranje konzulata u Rijeci pokrenuta 2019. godine, a širenje diplomatsko-konzularne mreže Bosne i Hercegovine rezultat je odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Naglašeno je kako je otvaranje konzulata značajno ne samo zbog potreba državljana Bosne i Hercegovine, posebice nakon ulaska Hrvatske u šengenski režim, već ujedno predstavlja i temelj za unapređenje odnosa dviju zemalja, kao i odnosa Bosne i Hercegovine s Rijekom i Primorsko-goranskom županijom, u gospodarskom, kulturnom, turističkom i drugim segmentima.

Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Rijeci otvara se ovog tjedna na adresi Pul Vela Crikva 1, a svečanosti otvorenja prisustvovat će ugledni gosti i političkog, gospodarskog i javnog života Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, grada Rijeke i Primorsko-Goranske županije.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.