2 min. čitanja

Otok Agathe Christie prodaje se za 15 milijuna funti

Otok Agathe Christie prodaje se za 15 milijuna funti
Foto: Screenshot / YouTube

Tajanstveni otok koji je nadahnjivao Agathu Christie, britansku spisateljicu kriminalističkih romana, ponuđen je na prodaju za iznos od 15 milijuna funti.

Otok Burgh, prekrasno mjesto smješteno uz obalu južnog Devona, prodaje se za 15 milijuna funti. Iako otok izgleda idilično, izolirano mjesto nadahnulo je neke od najmračnijih romana Agathe Christie. Unatoč tome, vlasnici otoka se nadaju da će privući puno potencijalnih kupaca.

Sretnici koji ga kupe, u sklopu njega će dobiti hotel, kafić i kuću na plaži Agathe Christie s pogledom na rub litice. Novi vlasnici moći će sjediti za drvenim stolom kuće i zamišljati kako je spisateljica dobijala ideje za neke od svojih genijalnih zapleta.

Foto: Unsplash

Otok veličine 21 hektar također ima predivnu privatnu obalu stvorenu za istraživanje, prenosi Express.

Međutim, za vrijeme plime otok Burgh je odsječen od kopna i gosti moraju putovati iz mjesta Bigbury-on-Sea posebnim vozilom. Tijekom oseke i u vrhuncu sezone, pješčani pojas koji se koristi za dolazak do otoka prepun je turista.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Prodaje se privatni otok kojeg posjećuju grbavi kitovi i tuljani
Otok Turnagain smješten je u idiličnoj uvali u zaljevu Halfmoon u Kanadi koju često posjećuju tuljani, ali i grbavi kitovi. Dodatan bonus je što ovdje ne postoji svjetlosno onečišćenje ili je minimalno. Novi stanovnik posjedovao bi otprilike 93 hektara zemlje ispunjene šumom i divljim životinjama.…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.