2 min. čitanja

OTOČNI DIJALOG Kružnim gospodarstvom do optimalnih resursa

OTOČNI DIJALOG Kružnim gospodarstvom do optimalnih resursa
Foto: Boris Kačan

U srijedu, 02. veljače, u 19.00 sati održat će se prvi ovogodišnji online otočni dijalog naziva ”Kružnim gospodarstvom do optimalnih resursa”

Znamo da je dopremiti materijal, opremu, hranu i ostale potrepštine na otok puno teže nego snalaziti se po kopnu, no još je teže zbrinuti ih (ili odnijeti s otoka) kad nam više ne koriste. Svjesni smo i činjenice da je zbrinjavanje otpada na otoku ograničeno. Dok vrijeme teče, o tome se vrlo malo govori.

Prijenos otočnog dijaloga uživo možete pratiti na FB stranici Pokreta Otoka.

U sklopu projekta ”Čovječanstvo na raskrižju: hrvatski otoci na putu prema zelenoj tranziciji” kojeg je Pokret Otoka prijavio na Fond za pluralizam Agencije za elektroničke medije tijekom 2022. godine planirano je održavanje 12 online otočnih dijaloga i 12 webinara na teme održivog i zelenog razvoja hrvatskih otoka. Rezultati ovog natječaja očekuju se tijekom veljače.

Prvi dijalog: ”Kružnim gospodarstvom do optimalnih resursa”

Voditeljica dijaloga ”Kružnim gospodarstvom do optimalnih resursa” bit će Paula Bolfan, koordinatorica udruge Pokret Otoka, a njeni gosti bit će Irena Hrković, viši samostalni inžinjer Sektora zaštite okolišta pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost; Antonio Viskić, Tehnički direktor pri komunalnom društvu Cresa i Lošinja; Katarina Gregov, predstavnica inicijative za Zlarin bez plastike i direktorica TZ Zlarin te Adriana Khalifa Redžepi iz udruge Održivi svijet s otoka Brača.

Irena Hrković, mag.ing.aedif., gotovo sedam godina zaposlena je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u Sektoru zaštite okoliša. Vodi projekte koji se većinom odnose na gospodarenje otpadom: sanacije odlagališta otpada, izgradnja reciklažnih dvorišta, nabava komunalne opreme i vozila. Sudjeluje u aktivnostima pisanja javnih poziva za sufinanciranje projekata te praćenju svih elemenata projekata u fazi provedbe: projektiranja, nabave, građevinskih radova, plaćanja.

Antonio Viskić po struci je magistar inženjer strojarstva. U Komunalnim uslugama Cres Lošinj d.o.o. zaposlen je od 2013. godine. Prve 3 godine kao voditelj transporta i mehanizacije te zadužen za organizaciju prikupljanja otpada na području Grada Malog Lošinja i Grada Cresa, a nakon toga kao tehnički rukovoditelj društva zadužen za planiranje, organizaciju i provedbu svih procesa u Društvu, kako vezanih za gospodarenje otpadom tako i u drugim djelatnostima Društva.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.