2 min. čitanja

OTOČKO PLANINARENJE Na vrhovima Montokuc i Veliki Planjak postavljene upisne knjige

OTOČKO PLANINARENJE Na vrhovima Montokuc i Veliki Planjak postavljene upisne knjige
Foto: NP Mljet

MLJET - Otočko planinarenje-Na vrhovima Montokuc i Veliki Planjak postavljene upisne knjige

HGSS i rendžeri Nacionalnog parka Mljet postavili su sandučiće s upisnim knjigama za planinare na najposjećenijim vrhovima u NP Mljet. Uskoro će biti postavljen i na najviši vrh otoka, 514m visok Veliki grad.

Suradnja s Hrvatskom gorskom službom spašavanja na Mljetu traje već duži niz godina. Ona je formalizirana kroz zajednički EU projekt kojem je bio cilj poboljšanje posjetiteljske infrastrukture i sigurnosti posjetitelja patnera NP Mljet, TZ Mljet i Deša, kojom je opremljena ispostava HGSS-a. Prostorije za ispostavu je osigurala Općina Mljet.

Samo na području NP Mljet postoji preko 200 km pješačkih i planinarskih staza, a posjetiteljska sezona poslijednjih godina započinje već u ožujku i traje do kraja listopada. Izvan ljetnih mjeseci većina posjetitelja upravo su aktivni zaljubljenici u prirodu našeg najzelenijeg i jednog od najbrdovitijih otoka. Dežurstvo timova HGSS-a na Mljetu regulirano je ugovorom između JU NP Mljet i HGSS-a i traje o početka lipnja do kraja rujna.

Ovogodišnje aktivnosti dežurstva u NP Mljet završit će 8. listopada utrkom Mljet Trail. Utrka će u 3 kategorije (6 km, 13 km i 23 km) povezati najatraktivnije staze i vidikovce nacionalnog parka, s visinskim razlikama od 197m, 527m i 841 m.

Prijave sudionika za Mljet Trail su otvorene, a više o utrci se može saznati  OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.