Otočani, zanima vas prelazak na čistu energiju? Prijavite se za Webinar

OTOCI - U ponedjeljak, 23. siječnja, održava se Webinar 'Zakonske prepreke i mogućnosti za prelazak na čistu energiju na otocima EU - rezultati dvogodišnje studije'. Prijavite se, saznajte nešto novo, pitajte što vas zanima..

Webinar se održava u ponedjeljak, 23. siječnja 2023. od 15 do 16:30 sati, a registrirati se možete OVDJE.

Jasan i podržavajući pravni i regulatorni okvir glavni je temelj za omogućavanje i ubrzavanje energetske tranzicije na otocima EU-a, navodi se na stranicama Pokreta otoka.

U posljednje dvije godine Tajništvo za čistu energiju EU otoka surađivalo je s lokalnim, regionalnim i nacionalnim dionicima u državama članicama s naseljenim otocima kako bi razumjelo postojeći regulatorni okvir, prepreke prijelazu otoka na čistu energiju i zajedno s dionicima predložilo preporuke za njihovo prevladavanje.

Konkretno, ovaj se rad usredotočio na sedam država članica: Hrvatsku, Grčku, Estoniju, Irsku, Italiju, Španjolsku i Švedsku.

Agenda

03:00 - 03:10    Dobrodošlica Tajništva i DG ENER

03:10 - 03:50     Predstavljanje rezultata studije

03:50 - 04:20     Pitanja i rasprava

04:20 - 04:30     Zatvaranje

Napomenimo, Pokret otoka je mreža otočana i zaljubljenika u otoke i otočni život, koji zajedničkim snagama - znanjem, iskustvima i strašću podupiru, pomažu, promoviraju otok i život na otoku.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska od EU za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora dobila 40 milijuna eura | | Morski HR
Hrvatska će dobiti 40 milijuna eura za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u sklopu paketa od 2.4 milijarde eura koji je europski Fond za modernizaciju stavio na raspolaganje za sedam država
Pokret Otoka primljen u Europsku federaciju malih otoka
Na današnjem sastanku Upravnog odbora Europske federacije malih otoka (ESIN) potvrđena je odluka o primanju Pokreta Otoka u članstvo organizacije kao predstavnika hrvatskih otoka. Pokret je još 7. i 8. rujna na estonskom otoku Kihnu sudjelovao kao promatrač na godišnjoj skupštini ESIN-a, a na kojoj…