1 min. čitanja

Otkriven vulkanski mikrob koji guta ugljikov dioksid

Otkriven vulkanski mikrob koji guta ugljikov dioksid
Foto: Unsplash

Mikrob otkriven na obroncima talijanskog vulkana može pohraniti ugljikov dioksid brže od bilo koje druge poznate vrste. Istraživači se nadaju da će ovi mikrobi biti učinkoviti u uklanjanju stakleničkih plinova iz atmosfere.

Mikrob otkriven u vulkanu guta ugljikov dioksid nevjerojatno brzo, tvrde znanstvenici koji su ga pronašli. Novi mikrob ima je još jedno neobično svojstvo - tone u vodu - što bi moglo pomoći u skupljanju CO2 koji apsorbira.

Istraživači se nadaju da će iskoristiti mikrobe koji su prirodno evoluirali da apsorbiraju CO2 kao učinkovit način uklanjanja stakleničkih plinova iz atmosfere, prenosi Good News Network.

Novi mikrob otkriven je u rujnu blizu talijanskog otoka Vulcano. U veljači je tim također istraživao vruće izvore u Rocky Mountains u SAD-u, gdje su razine ugljikovog dioksida još više.

Zaustavljanje izgaranja fosilnih goriva ključno je za okončanje klimatske krize, ali većina znanstvenika se slaže da će ugljikov dioksid također trebati isisati iz zraka kako bi se smanjila šteta.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Antarktički mikrobi koji jedu gorivo mogu pomoći u čišćenju plastike | | Morski HR
Tim argentinskih znanstvenika koristi mikroorganizme porijeklom s Antarktika kako bi očistio onečišćenje od goriva i potencijalno plastike u netaknutim prostranstvima bijelog kontinenta. Sićušni
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.