1 min. čitanja

Ostojić: Hrvatski turizam dobiva na kvaliteti

Ostojić: Hrvatski turizam dobiva na kvaliteti
Foto: N1 Video screenshot

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma komentirao je kako svi možemo biti zadovoljni s turističkom sezonom i njezinim učincima i doprinosom turističkog sektora ukupnom gospodarstvu Hrvatske. Prihodi su znatno premašili 2019. godinu.

Izražena je troškovna strana poslovanja, gdje su poneki izdaci iznimno porasli, što će značajno utjecati na dobit onih koji se bave ugostiteljstvom, odnosno turizmom.

Smatra da je Vlada sjajno i pravovremeno reagirala na COVID krizu s potporama za očuvanje radnih mjesta, a očekuje određene subvencije za električnu energiju, jer porast cijene utječe na profitabilnost poslovanja, što utječe na investicijski potencijal, a onda i konkurentnost dolazi u pitanje.

Hrvatski turizam iz godine u godinu dobiva na kvaliteti, i to prepoznaju međunarodna tržišta

Noćenja i dolasci turista približavaju se 2019., ali pitanje je li to relevantno. Važna je financijska strana., ali je ove godine važna i troškovna strana poslovanja.

Danas je najveći izazov smještajna struktura, postoji oko 1,8 milijuna kreveta, od čega svega 175.000 u hotelima, a oni su ti koji daju dodanu vrijednost i ostvaruju najveće dobitke, a daju i najveće efekte za ukupnu zajednicu, lokalnu, regionalnu i nacionalnu.

Na pitanje je li imamo kapacitete da privučemo goste visoke platežne moći, Ostojić je rekao kako naš turizam iz godine u godinu dobiva na kvaliteti.

Treba se zaokrenuti ka visokokvalitetnim smještajnim objektima, a treba podupirati i rast kvalitetnih sadržaja, prenosi HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.