1 min. čitanja

Osiguran novac za financiranje liječnika i sanitetskog prijevoza na Koločepu i Mljetu

Osiguran novac za financiranje liječnika i sanitetskog prijevoza na Koločepu i Mljetu
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – Zdravstvena skrb na otocima posebna je kategorija problema u Hrvatskoj, s obzirom da kronično nedostaje liječnika, specijalista pa čak i propisnog sanitetskog prijevoza. O hitnoj helikopterskoj službi dio Jadrana može tek sanjati, a tema je to koju vrlo rado izbjegava i ministar zdravstva Vili Beroš.

Nije da županije ne ulažu u medicinsku skrb na otocima pod svojom ingerencijom, no daleko je to od onoga što bi turistička zemlja s izrazito razvedenom obalom poput Hrvatske trebala i morala imati.

Stoga veseli svaka vijest vezana uz ulaganje u medicinsku skrb na otocima. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobrena su sredstva za sufinanciranje troškova liječničkog tima na Koločepu (Kalamoti) te dijela tima sanitetskog prijevoza na području općine Mljet.

Županija će tako iz proračuna sufinancirati dio troškova za plaću, stalnu pripravnost te troškove prijevoza liječničkog tima na radu u ordinaciji na otoku Koločepu.

Što se tiče Općine Mljet, Dom zdravlja Dubrovnik obvezao se osigurati nadstandardni dio tima sanitetskog prijevoza koji se sastoji od jednog vozača i vozila sanitetskog prijevoza, a koji će stalno biti stacioniran na području Općine Mljet. Troškove bruto plaće vozača podijelit će Javna ustanova ”Nacionalni park Mljet“ 50 %, te po 25 % Općina Mljet i Dubrovačko-neretvanska županija.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.