1 min. čitanja

Orebić ovog proljeća poželjniji turistima nego rekordne 2019.

Orebić ovog proljeća poželjniji turistima nego rekordne 2019.
Foto: TZ Orebić

OREBIĆ – Turistička zajednica Općine Orebić objavila je podatke o broju turista koji su boravili na tom području tijekom prošlog vikenda. Zabilježili su više od 2900 gostiju što je dvostruko više u odnosu na isti period lani, odnosno čak 10 posto više nego u rekordnoj 2019. godini.

Što domaće i strane goste navodi da za odmor odaberu Općinu Orebić, iz Turističke zajednice nisu naveli. Možda su to mnogobrojni vinski podrumi u mjestu i okolici, možda je razlog blizina puno skuplje Korčule, a možda ih je privukao prekrasni akvatorij koji okružuje Orebić. Što god bio razlog ova općina bilježi vrlo dobre turističke rezultate u posljednjih 6 mjeseci.

Unatoč protupandemijskim mjerama koje su tada još bile na snazi, Općina Orebić bilježila je dobre rezultate i prošle godine kada su imali 97 657 dolazaka, većinom stranih gostiju, a dobre rezultate bilježe i u noćenjima – 816 130. Pandemijske 2020. posjetilo ih je tek nešto manje od 59 tisuća gostiju, dvostruko manje nego 2019. No zato su 2018. godine zabilježili rekord kada ih je posjetilo 121 809 gostiju koji su ostvarili više od 952 tisuće noćenja.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.