>
  1 min. čitanja

Orao ribič za gradnju gnijezda koristi - plastičnu foliju!

Orao ribič za gradnju gnijezda koristi - plastičnu foliju!
Foto: Unsplash

POOLE HARBOUR - Biolozi koji prate orlove ribiče u luci u Ujedinjenom Kraljevstvu primjetili su da je mužjak prošloga tjedna za izgradnju gnijezda donio i nekoliko komada plastične folije.

Osim raznih prirodnih materijala koje ptice koriste za izgradnju gnijezda, biolozi sve šešće u njima uočavaju razne plastične predmete.

Prošloga tjedna tako su u gnijezdu para orlova ribiča u luci Poole Harbour uočili komade crne plastične folije koja je vjerojatno otpad s jednog od obližnjih poljoprivrednih gospodarstava. Kada se jednom sjedini s grančicama, vjetar foliju teško otpuše.

Plastična folija i drugi plastični otpad mogu predstavljati veliku opasnost za mladunce. Nažalost, sve je više slučajeva da se plastični predmeti pronalaze u ptičjim gnijezdima, piše Birds of Poole Harbour.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Orao ribič uhvatio ukusan zalogaj i umalo se utopio
Orao ribič, ili bukoč, namjerio se na preveliku ribu i skoro se utopio - pogledajte nevjerojatan video! Bukoč ili orao ribič, ptica grabljivica iz reda sokolovki ima tijelo dužine do 60 cm. Ova se vrsta orla specijalizirala za lovljenje riba koje čine 99 posto njegove prehrane, ali zabilje…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.