2 min. čitanja

Optuženi zbog protupravne gradnje na zaštićenom području kod Rovinja

Optuženi zbog protupravne gradnje na zaštićenom području kod Rovinja
Foto: arhiv (Morski.hr)

ROVINJ/PULA - Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv dvojice muškaraca osumnjičenih za kazneno djelo protiv okoliša jer su na zaštićenom području kod Rovinja bespravno podigli kuće s pomoćnim objektima.

Riječ je o objektima izgrađenima na području park šume Rt Sveti križ, unutar granica prostora zaštićenog krajobraza 'Rovinjski otoci i priobalno područje', koje je upisano u Registar posebno zaštićenih objekata prirode.

Tužiteljstvo 75-godišnjaku stavlja na teret da je od početka 2022. do lipnja prošle godine, kao suvlasnik trećine parcele, protivno odredbama Zakona o zaštiti prirode, bez odobrenja nadležnog upravnog tijela posjekao stabla i sagradio zidani objekt s dvostrešnim krovom te kameni poluukopani objekt.

U drugoj optužnici tužitelji 40-ogodišnjaku stavljaju na teret da je od 24. siječnja 2017. do 29. ožujka 2022. na svojoj katarskoj čestici na području park šume Rt Sveti križ sagradio kuću za odmor veličine oko 42 metra kvadratna, ljetne kuhinje veličine oko 39 metara kvadratnih, uz betonske nosive stupove portuna visine oko dva metra te više ukrasnih zidova od kamena i betona.

Obojica su optužena za bespravnu gradnju na zaštićenom području za koje zakon predviđa kaznu zatvora od 6 mjeseci do 6 godina.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradila unutar zaštićenog obalnog pojasa kod Rovinja i zaradila kaznenu prijavu
Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 57-godišnjakinja kao vlasnica nekretnine počinila kazneno djelo protupravne gradnje. Naime, vlasnica nekretnine na katastarskoj čestici koja se nalazi unutar granica zaštićenog obalnog pojasa, zakonom određ…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.