2 min. čitanja

OPRAVDAN STRAH ZA ŽIVOT Pogledajte snimke glisiranja uz glave kupača u Zadru i Sumartinu

OPRAVDAN STRAH ZA ŽIVOT Pogledajte snimke glisiranja uz glave kupača u Zadru i Sumartinu
Foto: Čitatelji / Screenshot

SUMARTIN/ZADAR – Svako ljeto, pa i ovo nije iznimka, u Jadranu se gotovo epidemijski bilježe po život opasne vožnje brzim plovilima, u samoj blizini obale. Osim što je opasno i zakonom je zabranjeno glisiranje uz obalu, a snimke koje su nam danas pristigle svjedoče o razini ludosti kakvu samo nesmotrena i needucirana budala može proizvesti.

Snimka prva stiže iz Sumartina. Tek što je sjeo na svoj morski skuter, tip je nagazio gas i doslovno uz plutače igrališta za vaterpolo i kupače tek nekoliko metara od njega zajašio prema pučini. Na snimci se vidi drugi skuter koji mu ide ususret i to vrlo vjerojatno primjerenom brzinom, kakvom i mora ploviti 300 metara od obale.

Čitateljica nam je poslala i snimku skutera, pa policija i Lučka kapetanija neka obave svoje.

Foto: Čitateljica

Druga snimka stiže iz Zadra.

– Puntamika je nevjerovatna. Svaki dan tu pijemo kavu i u po ure ih vidimo 30 kako glisiraju među ljudima. Čovjek je baš izronio i ne čuje se na snimci al mu je opsovao iz petnih žila boga i sve svece iz petnih žila. Čudo da ovu sezonu još nitko nije poginija, kakvo je tu stanje – kazuje nam čitatelj iz Zadra koji je ovaj video snimio jutros kod svjetionika Oštri rat na zadarskoj Puntamici.

– Kupači su na hrvatskoj obali životno ugroženi – slažu se naši sugovornici, kao što su složni i u tome da je novčanik svakome najbolja lekcija. Bolna, ali svakako manje od gubitka jednog jedinog života. A kad se to dogodi, onda je nažalost kasno.

Imate li priču, pošaljite nam na info@morski.hr, a ovakve snimke obavezno prijavite i nadležnima. Najjednostavnije je preko aplikacije nIS, o kojoj smo već pisali OVDJE.

Jurica Gašpar

NEVJEROJATAN VIDEO Gliserom prešao preko drugog glisera i udario u još dva – Pa tko je ovome dao dozvolu?
nIS – Dok ste na moru, ovu aplikaciju je dobro imati u mobitelu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.