2 min. čitanja

Općini Pašman dodijeljeno 100.000 eura za uređenje šetnice između Pašmana i Kraja

Općini Pašman dodijeljeno 100.000 eura za uređenje šetnice između Pašmana i Kraja
Foto: Općina Pašman

PAŠMAN - Glavni cilj ovog općinskog projekta povećanje je sigurnosti kretanja pješaka koja je dovedena u pitanje te poboljšanje i adekvatna valorizacija turističke infrastrukture.

Sanacija zaštitne školjere radi zaštite obale od erozije predviđa se u mjestu Pašman od plaže i igrališta uz rub plaže duž obale prema mjestu Kraj u dužini od 1600 metara. Na pojedinim dijelovima uz more je djelovanjem valova došlo do smanjenja širine puta te se otežano prolazi.

Glavni cilj ovog općinskog projekta je povećanje sigurnosti kretanja pješaka koja je dovedena u pitanje te poboljšanje i adekvatna valorizacija turističke infrastrukture.

Nedavno je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo Odluku o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2023.

Ministarstvo je u Državnom proračunu RH za 2023. godinu za sanaciju i rekonstrukciju pomorskog dobra u općoj upotrebi izdvojilo ukupan iznos od 3.577.000 eura, a jedan od odobrenih projekata u ovoj Odluci je i projekt Općine Pašman Sanacija zaštitne školjere u mjestu Pašman - 1. faza za koji je Ministarstvo dodijelilo iznos od 100.000 eura.

Ovaj projekt obuhvaća 1. fazu sanacije pomorskog dobra koja se odnosi na uklanjanje postojećeg kamena iz zaštitne obloge, razvrstavanje po krupnoći zrna odnosno težini, uređenje postojećeg pokosa te izvođenje pravilne geometrije i potrebnog nagiba nasipavanjem i izravnavanjem s nabijanjem (škarpiranjem).

Preko pokosa će se položiti geotekstil i geomreža te sloj od krupnog šljunka debljine 20 cm. Završno će se formirati nožica od kamenometa i kamena obloga na obalnom pokosu debljine 40 cm.

Cijeli projekt bi trebao biti završen sljedeće godine, kada je u planu i realizacija 2. faze sanacije, piše Otok Pašman.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Pašmanu održan zanimljiv kviz: “Koliko poznajem otok Pašman”
PAŠMAN - U Pašmanu je u ponedjeljak održan kviz znanja “Koliko poznajem otok Pašman”. Na kvizu je sudjelovalo 38 igrača u 9 ekipa. Kviz se sastojao od 3 bloka po 10 pitanja. Pitanja su bila na temu otoka Pašmana: povijesti, kulture, sporta, glazbe, geografije, politike, poznatih osoba i ostalih zan…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.