1 min. čitanja

Općina Gradac ove godine ulaže 1,5 milijuna kuna u obnovu rive

Općina Gradac ove godine ulaže 1,5 milijuna kuna u obnovu rive
Foto: Općina Gradac/Facebook

GRADAC – Općina Gradac objavila je ovogodišnji plan upravljanja pomorskim dobrom, u čije održavanje će uložiti oko 5 milijuna kuna.

Ta sredstva namaknut će dijelom iz proračuna, a dijelom od naknada za koncesije i koncesijska odobrenja, kao i od naknada za upotrebu pomorskog dobra koju plaćaju vlasnici brodica i jahti upisanih u očevidnik brodica, te od naknade za štetu nastalu eventualnim onečišćenjem pomorskog dobra.

U Planu koji je objavljen u Općinskom glasniku navedene su i mikrolokacije na kojima će se izdavati koncesijska odobrenja za određene djelatnosti, a naveden je i plan ulaganja u pomorsko dobro na teritoriju općine.

Najveća sredstva, oko milijun i pol kuna, općina planira uložiti u obnovu rive u Gradcu, oko 340 tisuća kuna uložit će se u izgradnju šetnice u Ulici Obala, a u planu je i sanacija plaže Sunce pokraj koje će biti izgrađena rampa za osobe s invaliditetom. U planu je i adaptacija plaže za psa te izgradnja Rimskog parka Bošac.

Investicije u pomorsko dobro planirane su i u Drveniku. Oko 400 tisuća kuna ići će za adaptaciju porta Čmilje, 150 tisuća kuna uložit će se u prvu fazu  obnove zapadne obale Donja Vala, a na istoj lokaciji planiraju se postaviti i rampe. Sanacija plaže i popločavanje rive očekuju se ove godine i u Zaostrogu gdje se planira popločenje rive od tuševa do Dalmacije s 350 tisuća kuna, a u planu je i sanacija plaže ispred Begovih s 220 tisuća kuna.

U Podaci će se ići u izgradnju lungo mare Ravanje te u uređenje šetnice i male rive u Viskovića Vali, a popločenu šetnicu dobit će i Brist.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.