1 min. čitanja

Ono što je nekad bila Marija danas je Ivana! Provjerite totalno simpatičnu stranicu koja pokazuje najpopularnije ime vaše generacije!

Ono što je nekad bila Marija danas je Ivana! Provjerite totalno simpatičnu stranicu koja pokazuje najpopularnije ime vaše generacije!
Foto: Screenshot / Mireo

Imena su često generacijska stvar, i stoga je tijekom jedne generacije uglavnom postojalo ono jedno ime koje je nosio najveći broj djece. Provjerite nalazi li se vaše ime među popularnima!

Imena na stranici koju je kreirala zagrebačka kompanija Mireo možete pregledavati po spolu, godinama i županijama. Tako ćete, primjerice, otkriti da trenutno najviše Hrvatica između dvadesete i četrdesete godine nosi ime Ivana. Na samoj stranici koju možete pronaći OVDJE, provjerite i u kojim točno županijama!

Nekadašnja neosporna favoritkinja bila je Marija, onda ju je naslijedila Ivana dok u novijim generacijama ima sve više Lucija, Petra, Lana i Ana.

Što se dječaka tiče Ivan je neosporni kralj imena, starije generacije pogotovo u Dalmaciji voljele su i ime Ante, dok kod novih prevladava Luka. Pitamo se zašto! Ili bolje rečeno, zbog koga.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.