2 min. čitanja

OLUJNI UDARI JUGA – U prekidu velik broj linija prema otocima

OLUJNI UDARI JUGA – U prekidu velik broj linija prema otocima
Foto: Damir Jerkov / Youtube / Screenshot

Puše umjereno do jako jugo, a Državni hidrometeorološki zavod je za područje cijelog Jadrana proglasio narančasti stupanj meteoalarma. Najjači udari očekuju se tijekom poslijepodnevnih sati. Do slabljenja će doći tek u noći na nedjelju.

Na snazi je i upozorenje za pomorce:

Udari juga 35-50 čvorova noću će oslabjeti na sjevernom, zatim i na manjem dijelu srednjeg Jadrana, a samo su na krajnjem sjeveru danas mogući udari bure do 40 čvorova. More ponegdje 5. Mjestimice nevere.

Hrvatski autoklub izvještava da su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu:

Riječko okružje:
Brodska linija 310 Mali Lošinj-Unije-Susak
-Katamaranska linija 9309 Novalja-Rab-Rijeka
-Katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Susak-Unije-Martinšćica-Cres-Rijeka-Trajekt na liniji 334 Porozina Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti.
Zadarsko okružje:– Katamaranska linija 9406 (Zadar-Sali-Zaglav-Zadar) s polaskom iz Zadra u 15:00 sati otkazana je zbog olujnog vjetra– Brodska linija 409 Zadar – Preko u prekidu od 10:00 sati.
– Brodska linijia 415 Vrgada- Pakoštane – Biograd održavat će se bez pristajanja u luci Pakoštan, a prema plovidbenom redu za Biograd.

Foto: Damir Jerkov

Šibensko okružje:
– Brodska linija 505 Vodice – Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik u 04:45 sati otkazana. Od 06:00 bez pristajanja u Prvić Luku.– Katamaranska linija br.9502 Šibenik-Kaprije-Žirje u prekidu (nastavlja se u 17:00).– Trajektna linija 532 Šibenik – Kaprije – Žirje u prekidu
Splitsko okružje;-Trajektna linija 638 Sumartin-Makarska od 11:00 sati u prekidu–Trajektna linija 606 Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali s polaskom u 10:00 sati ne prevozi kamione.-Katamaranska linija 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split-Katamaranska linija Vis-Split u prekidu-Katamarasnka linija Korčula-Hvar-Split u prekidu-Katamaranska linija 9603 Split-Bol-Jelsa u prekidu
Dubrovačko okružje:

– Trajektna linija 831 Dubrovnik-Lopud-Suđurađ u prekidu

Zbog loših vremenskih uvjeta danas, 02.01.2021. (subota), brodar uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 10:30 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.