2 min. čitanja

OKUPACIJA POMORSKOG DOBRA Turski investitori reklamiraju javnu plažu kao svoju, država negira da je dala suglasnost

OKUPACIJA POMORSKOG DOBRA Turski investitori reklamiraju javnu plažu kao svoju, država negira da je dala suglasnost
Foto: Screenshot/netholding.com

BUDVA – Okupacija pomorskog dobra bez odobrenja države nije nešto s čim se suočava samo Hrvatska. Isti problem, i to u samom središtu Budve, ima i Crna Gora.

Turska kompanija Merit Montenegro, koja u blizini Starog grada u Budvi gradi kondo hotel od 12 katova, reklamira obližnju plažu Pizanu kao svoju. I to bez nužne suglasnosti Morskog dobra, javnog poduzeća koje upravlja pomorskim dobrom, a iz kojeg tvrde da turskoj kompaniji nikada nisu dali  suglasnost za podzakup plaže, pišu crnogorske Vijesti.

Foto: Oglas/Screenshot/netholding.com

Portal piše kako je plaža Pizana na natječaju prije dvije godine dana u koncesiju kompaniji Dukley Hotel, no plaža nikada nije stavljena u funkciju. Ostala je javno kupalište koje održava Općina, nakon što Plivački vaterpolo klub (PVK) Budva zakupcu nije prepustio lokal, u kojem je nekad bio restoran Maša.

Turska kompanija Merit Montenegro gradi hotel u partnerstvu s tvrtkom Zeta film nikšićkog poduzetnika Branislava Mićunovića. Prisvajanje javne plaže Pizane vjerojatno je inicirano zaključenjem ugovora s Dukley Hotelom, koji je Mićunovićevoj kompaniji izdao plažu u podzakup. Ugovor je zaključen u rujnu prošle godine, ali u njemu piše da Mićunovićeva tvrtka mora pribaviti suglasnost Morskog dobra, javnog poduzeća za upravljanje pomorskim dobrom, piše portal.

Iz Morskog dobra pak tvrde da nisu dali nikakvu suglasnost na ugovor o ustupanju u podzakup, kao što niti PVK Budva nikom nije izdao u zakup bivši restoran Maša, koji se također reklamira kao dio ponude tvrtke Merit Montenegro.

Dvije kompanije koje su se prošle godine udružile u gradnji, Merit Montenegro i Zeta film, već su počele prodaju stambenih apartmana, a kako prenose crnogorske Vijesti, obje tvrtke su prošlu godinu poslovale s gubitkom.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.