1 min. čitanja

Mallorca će dobiti najluksuzniji hotel na Mediteranu – Investitor je poznati milijarder

Mallorca će dobiti najluksuzniji hotel na Mediteranu – Investitor je poznati milijarder
Foto: Pixabay

Popularno španjolsko turističko odredište – otok Mallorca – dobiva jedno od najluksuznijih hotela na Mediteranu, koji će biti smješten na zapadnom dijelu ovog rajskog otoka, posebno popularnom među turistima dubljeg džepa.

Investitor je poznati britanski milijarder i vlasnik kompanije Virgin Richard Branson, koji je godinama muku mučio s vlastima Mallorce koje mu nisu htjele izdati građevinsku dozvolu. Branson je još 1994. godine kupio imanje Son Bunyola, koje se prostire na 300 hektara, no isto je prodao 2002. godine jer mu tamošnje vlasti nisu htjele izdati građevinsku dozvolu.

No uporni Branson, koji desetljećima ljetuje na Mallorci, nije odustao od svoje ideje pa 2015. godine ponovno kupuje isto imanje za 15 milijuna eura. Građevinske dozvole ganjao je do sredine ove godine, kada su mu vlasti Mallorce napokon odobrile zadnju potrebnu dozvolu za početak gradnje hotela.

Branson će, međutim, morati graditi po strogim ekološkim pravilima otoka, neće smjeti proširiti hotel izvan dopuštenih granica, a između veljače i lipnja kada je sezona parenja ptica, građevinski radovi morat će biti obustavljeni.

Što će ovaj hotel činiti najluksuznijim, zasad se ne zna. Zna se samo da će hotel imati 29 soba i da će biti smješten na Bransonovom imanju.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.