OFFSHORE CHALLENGE OREBIĆ 2024. Domaćini pobijedili u međunardnom natjecanju u ribolovu na velike trofeje

OREBIĆ - Domicilna posada “Ma Lu” kapetana Darka Antunovića iz Pomorsko športske udruge Peliška jedra, pobjednici su četvrtog međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike trofeje “Offshore Challenge Orebić 2024.”

U konkurenciji 24 posade iz tri zemlje: Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, Darko Antunović je bio najuspješniji u ribolovu na morske trofeje: tune, iglune, iglane, luce, lampuge...

- Od srca hvala mojoj posadi u sastavu Ivo Mustapić, Antonio Šabić, Matija Šikić, Matko Žuvela, Drago i Ivano Radovanović te Mauro Lukšić, koji je dvostruki svjetski prvak u ribolovu s obale, u U16 te U21. Ukačili smo na kraju 611,77 bodova iz vaganu tunu drugog dana ribolova, koja je imala 53,11 kilograma – naglašava zadovoljan osvojenom titulom Antunović, primajući tijekom svečanog proglašenja na orebićkoj rivi i medalje zlatne i pokal ali i vrijedne nagrade sponzora, redom ribolovna oprema.

Sve im je uručio prvi čovjek kluba domaćina Peliška jedra Dario Krističević, dok su pobjednički pokal dobili od najmlađeg aktualnog svjetskog prvaka u big gameu 24-godišnjeg Bepa Svaline iz tima “Corto”.

Druga ekipa u ukupnom poretku su Dubrovčani “Maritimo Fishing” kapetana Marjana Žitnika sa 601,48 bodova, tim u sastavu: Ljubo Azinović, Toni Knego, Ivan Njire i Mateo Marić.

Dok su brončani, sa trećim mjestom koje im je osiguralo osvojenih 569,07 bodova, uz jednu vaganu tunu od 47,01 kilograma, domicilni ribolovci “FishWalker” tima kapetana Mate Violića Matuška, u sastavu: Domagoj i Hrvoje Grabovac, te Mate Delić.

Njima se piše i titula pobjednika dana – trećeg ribolovnog dana, dok je  drugog ribolovnog dana trijumfirao tim “Ma Lu”.

Uz bodovanje ulovljenih te vaganih tuna, ali i onih po sistemu “catch and release”, ulovi i pusti, nagrađena je i ekipa sa trofejnim ulovom na krmi.

Najteža tuna težila je 66,44 kg

Najtežu tunu imali su Mljećanima u timu “Nemam ti kad” kapetana Joze Stražićića, uz posadu: Marin Mandić, Ivan Market i Milo Kunić.

Njihova krasotica težila je 66,44 kilograma!

I za kraj, nakon svečanog proglašenja pobjednika svi su obećali dolazak i dogodine, na peto izdanje big game u Orebiću 2025.godine.

Budući da ekipa Peliških jedara, predvođena Dariom Krističevićem, predsjednikom kluba, te Matom Violićem Matuškin, Petrom Krističevićem, Josipom Brkićem, Dariom Antunovićem i Mariom Matkovićem, za odličnu organizaciju smotre big gamaše u akvatoriju Pelješca, u mjestu pomorskih kapetana i vinara, mjestu koje slavi i 120 godina turizma - samo su dobili komplimente.

Oduševljenje nisu krili ni gosti, i domaći i strani, koji su isto uživali u tuni!

Onoj pečenoj na gradele koja je bila besplatna, uz čašicu peljeških vina za sve posjetitelje!

Uz humanitarnu akciju “Lige protiv raka Korčula, Pelješac, Lastovo, Mljet”, uz pomoć Crvenog križa, koji su pripremili slatke delicije za sve, pa je uspješna manifestacija okončana odličnim koncertom splitskog pjevača Jole i banda.

D.G.